Scroll Top

Cum schimbi furnizorul de energie și gaz

Cum poti schimba furnizorul de energie si gaz
Cum schimbi furnizorul de energie și gaz?

Ani de zile, piața de energie electrică și gaz natural nu a fost liberalizată, așadar, consumatorii nu au avut dreptul de a-și alege furnizorul de energie electrica si gaz, nimeni nici măcar nu consideră acest lucru. Aceștia erau obligați prin lege să achiziționeze energia numai de la Furnizorii de Ultimă Instanță (FUI), de exemplu: ENEL, CEZ, ELECTRICA, E-ON. De curând însă, lucrurile s-au schimbat și această piață a fost liberalizată, acest fapt rezultând în multe beneficii pentru consumatori.

Liberalizarea pieței de energie electrică și gaz natural

Liberalizarea pieței de energie electrică și gaz natural oferă, atât consumatorilor non-casnici (persoane juridice), cât și celor casnici, posibilitatea alegerii furnizorului de energie electrică și gaz natural de la care să achiziționeze energia electrică consumată. Aceasta are ca si consecință, desigur, scăderea prețului energiei electrice și a gazului natural pentru consumator, datorită concurenței dintre variați furnizori concurențiali care activează pe piața de energie, ceea ce se traduce într-o valoare mai mică a facturii de energie electrică.

Despre platforma Restart Energy One si schimbarea furnizorului de energie si gaz 

 Suntem siguri că dorești să obții cel mai bun preț pentru energia electrică și pentru gazul natural, iar acest lucru este asigurat de Restart Energy One.  Tot ce trebuie să faci este să introduci câteva date necesare pentru întocmirea ofertei de furnizare. Cu Restart Energy poți alege între 3 tipuri de oferte, complect flexibile și adaptate la cerințele tale: schimbarea furnizorului de energie, schimbarea furnizorului de gaz sau schimbarea ambilor furnizori. Fiecare ofertă are prețuri garantat mai mici decât furnizorul de ultimă instanță din zona ta, iar schimbarea ambilor furnizori îți va aduce  o economie și mai mare, atât la factura de energie cât și la factura de gaz natural.

De asemenea, cu Platforma Restart Energy One, procesul de schimbare a furnizorului de energie electrică devine foarte simplu și presupune eforturi minime din partea consumatorului. Din momentul acceptării prețului, Restart Energy se ocupă de schimbarea furnizorului de energie pentru tine. Specialiștii Restart Energy au o experiență vastă în piața de energie și ne vom asigura că schimbarea furnizorului de energie electrică și gaz se desfășoară în cele mai bune și avantajoase condiții.

FURNIZORUL ȘI DISTRIBUITORUL SUNT DOUĂ ENTITĂȚI DIFERITE

FURNIZORUL DE ENERGIE

–  ESTE PERSOANA JURIDICĂ AUTORIZATĂ CARE CUMPĂRĂ ENERGIE ȘI O VINDE APOI CĂTRE CONSUMATORI, FIIND CEA CARE FACTUREAZĂ EFECTIV ENERGIA;
– NU ÎȚI POATE ÎMBUNĂTĂȚI CALITATEA ENERGIEI ELECTRICE FOLOSITE, PRECUM NICI NU POATE REDUCE NUMĂRUL SAU DURATA EVENIMENTELOR NEPLACUTE DIN REȚEA (CALITATEA SLABĂ A ENERGIEI, FLUCTUAȚII ALE TENSIUNII, ÎNTRERUPERI DE CURENT);
– UN FURNIZOR DIFERIT NU ÎNSEAMNĂ SCHIMBAREA VREUNEI COMPONENTE FIZICE A REȚELEI ELECTRICE (STÂLPII, CABLURILE ȘI CONTOARELE SUNT FOLOSITE DE CĂTRE DISTRIBUTOR ȘI RĂMÂN NESCHIMBATE DE LA UN FURNIZOR LA ALTUL).

DISTRIBUITORUL DE ENERGIE

– ESTE CEL CARE EXPLOATEAZĂ ȘI ÎNTREȚINE REȚELELE ELECTRICE PRIN CARE ENERGIA AJUNGE LA LOCUL TĂU DE CONSUM (STÂLPII, CABLURILE, CONTOARELE, POSTURILE DE TRANSFORMARE ȘI ALTE COMPONENTE SUNT ÎN GRIJA LUI);
-ESTE RESPONSABIL DE ALIMENTAREA CU ENERGIE A LOCULUI TĂU DE CONSUM, PRECUM ȘI DE CALITATEA ENERGIEI ȘI A INCIDENTELOR DIN REȚEA;
-ATUNCI CÂND ÎNTÂMPINI PROBLEME CU ENERGIA ELECTRICĂ LIVRATĂ, ESTE INDICAT SĂ CONTACTEZI DIRECT DISTRIBUITORUL DE ENERGIE, PENTRU A ECONOMISI TIMP ÎN SESIZAREA PROBLEMEI, DEOARECE EL ESTE CEL CARE TREBUIE SĂ O REMEDIEZE.

 

Related Posts