Scroll Top

7 paşi pentru economie curent electric la job

economiseste-energie-la-job

7 paşi pentru economie curent electric la job

 Fie că eşti consumator casnic sau juridic o economie la curent electric este mai mult decât binevenită. Mulţi nu cunosc cât este de facil să ai o factură mai mică cu câteva trucuri la îndemână. Îţi vom expune 7 paşi prin care obţii o factură mai mică la electricitate. Unii paşi vizează în special echipamentele, iar alţii presupun o schimbare a unor puncte de ordine internă.

  • Instalează becuri eficiente energetic

 Tehnologia a evoluat, iar noile becuri nu numai că imită lumina naturală, dar consumă mult mai puţin. În comparaţie cu becurile incandescente – cele tradiţionale, becurile fluorescente şi cele cu led au o durată de viaţă mai mare şi un consum cu până la 70% mai mic.

  • Lasă computerele să hiberneze

Când se finalizează orele de lucru sau personalul nu este la birou câteva ore este recomandat să dai pe funcţia LOG OFF şi pe SHUT DOWN la finalul zilei. Acest obicei este foarte benefic pentru salvarea energiei şi facturi mai scăzute.  În sleep mode calculatorul sau laptopul intră într-o funcţie de consum mic, iar în „hibernate” nu consumă deloc. Facilitatea „hibernate” te ajută să salvezi întreaga activitate şi să continui de unde ai rămas.

  • Consumă mai puţină hârtie

 Copiatoarele, imprimantele, scanerele sunt de obicei supra-utilizate la job. De multe ori, proiectele pot fi vizualizate pe ecran decât pe o foaie printată. Angajaţii pot fi încurajaţi să printeze doar dacă e absolut necesar şi nu este o altă modalitate. Nu doar că se va reduce din consumul de hârtie, dar o economie curent electric este sigură. Ajută şi la prelungirea duratei de viață a imprimantei.

  • Permite angajaţilor să lucreze la distanţă

 Dacă nu total, atunci prin zile alternate permite angajaţilor să lucreze remote. Aceştia pot fi în contact cu cei din birou şi de cele mai multe ori vor fi mult mai productivi pentru că nu sunt distraşi, plictisiţi sau stresaţi de atmosfera din birou.  Internetul, telefonia, videoconferinţele sunt benefice pentru a menţine o legătură sigură şi cu cât ai mai puţini angajaţi în birou vei taia din consumul la lumină, aer condiţionat şi consumabile.

  • Scoate din priză sau închide echipamentele care nu sunt în uz

Încărcătoarele pentru telefon, laptop continuă să consume energie chiar dacă aparatul nu e conectat.  În timpul sărbătorilor, a weekendului fii sigur că echipamentul nu este în priză. Aici sunt incluse şi cuptoarele cu microunde, scanere, imprimante, lumini, cafetiere, aerul condiţionat. Acest minim pas îţi va aduce o economie curent electric de 10% direct pe factură.

  • Foloseşte consumatoare de electricitate cât mai noi

 Ultima generaţie de electrocasnice sunt construite special pentru a economisi energie. Când te hotărăşti să schimbi vechile computere şi alte gadgeturi fii atent la etichete şi consum. Să deţină semnul: eco energy, A+,  energy efficient.

Aşadar eticheta produsului îţi va spune din start cât consumă, denumită

EU Energy label, poate fi inscripţionată de la A (cel mai eficient) până la G (cel mai puţin eficient). Produsele care au obligativitatea să expună această etichetă sunt: cuptoare electrice, maşina de spălat rufe şi vase, uscătoarele, frigidere, congelatoare, becurile şi aerul condiţionat.

  • Instalează un contor inteligent

 Optează să instalezi contoare inteligente în cadrul companiei, a casei tale pentru a putea avea informații exacte despre consumul de energie. Vei vedea clar şi în timp real consumul și să știi exact cât plăteşti către furnizor, deci să poţi efectua o economie curent electric.

 

Îţi propulsăm afacerea către consum redus

Sperăm că ţi-am îmbogăţit baza de cunoştinţe cu aceste trucuri testate de reducere a consumului de electricitate. La Restart Energy doar prin simpla schimbare a furnizorului obţii o reducere de 20%, transfer şi instalare gratuită, contor inteligent racordat la aplicaţia pentru telefon, suport non-stop și furnizare sigură.

 

Verifică pasul 8 către economia la factură

Eşti consumator casnic? Vezi cum poţi economisi energie în casa ta din acest articol de pe Restartopedia: 5 metode inedite .