10 sfaturi utile pentru economisirea energiei electrice acasă

#

La Restart Energy ne-am propus să te ajutăm să îți simplifici viața, apelând la metode sustenabile și verzi de economisire a energiei electrice și a gazului, astfel încât facturile să fie vizibil mai mici, iar zâmbetul și portofelul tău mai fericite. Pentru că orice schimbare trebuie să pornească de undeva, iată câteva sfaturi utile pentru acasă:

1. Instalează ferestre inteligente

Aceasta nouă tehnologie folosită la fabricarea ferestrelor împiedică pierderile de căldură din locuința ta. Polimerul de silicon numit polidimetilsiloxan contribuie la sistemul integrat de ventilație a ferestrelor, reducând factura anuală de energie cu 20%.

2. Închide încălzirea

Dacă ai camere pe care nu le folosești în locuință, închide ușile și oprește căldura. Astfel, vei economisi energia electrică care în mod normal s-ar consuma pentru menținerea temperaturii acelei încăperi.

3. Alege să faci duș în loc de baie

Cu siguranță ai mai auzit că poți economisi mult mai multă apă și totodată și energie electrică și gaz alegând să faci un duș în locul unei băi. În medie, pentru o baie folosești de 4 ori mai multă apă și energie electrică, lucru care cu siguranță este vizibil pe facturile de la sfârșit de lună.

4. Folosește cuptorul cu microunde

Cu toții știm că mâncarea poate fi reîncălzită foarte ușor folosind cuptorul electric, însă acest lucru consumă de două ori mai multă energie electrică față de cuptorul cu microunde și durează de două ori mai mult (preîncălzirea). Pentru a putea savura o cină caldă, folosește cuptorul cu microunde.
Mic sfat: pentru a încălzi mâncarea în mod uniform, așează deasupra recipientului în care se află mâncarea, o farfurie.

5. Folosește inteligent mașina de spălat

Știai că setând mașina de spălat la temperatura de 30 grade Celsius, reduci consumul de energie electrică cu 40% față de programele cu temperaturi mai ridicate? În acest mod reușești să-ți ușurezi factura lunară de curent electric și să economisești mai mult.

6. Izolează-ți locuința

Aproximativ 25-30% din căldură se poate pierde prin podea atunci când nu există o izolație corespunzătoare. Folosește polistiren extrudat sub parchet sau podea și redu costurile. De asemenea, o locuință care nu e izolată termic, îți poate crește costurile energiei electrice considerabil. Apelează la placarea cu polistiren, care îți va aduce atât o economie la factură, cât și un confort termic atât pe perioada verii, cât și pe cea a iernii.

7. Investește inteligent

O familie formată din 4 membri poate economisi anual 160.000 de litri de apă și implicit energie electrică folosind o metodă simplă și puțin costisitoare. Instalează un cap de duș cu debit scăzut și valoare facturilor va fi vizibil mai mică.

8. Încarcă-ți telefonul în mașină

Drumul de la lucru, acasă poate dura uneori mai mult decât în mod normal. Folosește-te de această situație și încarcă-ți telefonul în mașină. Vei avea cu un dispozitiv mai puțin de încărcat acasă.

9. Folosește becuri economice

Schimbă toate becurile din casă cu becuri LED și economisește la factură. Găsești aici un scurt ghid de alegere al acestora. 

10. Achiziționează un termostat

O soluție potrivită pentru costuri rezonabile este termostatul. Principiul de funcționare al acestuia este simplu: ai la dispoziție posibilitatea de a seta un orar de funcționare a centralei, precum și temperatura dorită, în funcție de anumite intervale de timp.

Sau, dacă totuși nu ai timpul sau resursele necesare pentru a bifa majoritatea soluțiilor propuse de noi, poți oricând să alegi unul dintre abonamentele Restart Energy, personalizate, sustenabile și…la un click distanță.

Postări asemănătoare