Copiii mai constienti de eficienta energetica

Copiii, mai constienti cu privire la eficienta energetica

Copiii noștri sunt cetățenii de mâine și problemele relaționate cu schimbarea climatică și cu resursele regenerabile nu se vor încheia curând. Este înțelept să îi învățăm despre energie și eficiența energetică, pe lângă bune maniere, siguranță și o bună organizare.

Copii cărora li se vorbește despre eficiența energetică vor contribui la ieftinirea cheltuielilor și vor încuraja la rândul lor noile generații la optimizarea folosirii energiei electrice.

Aici poți afla 5 metode prin care poți să îi înveți pe copii să fie mai conștiincioși din punct de vedere energetic.

  1. Fii exemplu pentru ei

Copiii își iau ca exemplu proprii părinți. Obiceiurile zilnice ale părinților se imprimă în felul lor de a fi, așa că nu te aștepta să economisească energie dacă tu lași luminile aprinse când ieși din cameră, sau pui televizorul pe standby seara când mergi la culcare. Creează-ți tu în primul rând obiceiuri sănătoase în ce privește eficiența energetică, iar copiii își vor asuma acest obicei ca unul natural.

  1. Începe devreme

Obiceiurile cele mai greu de îndepărtat sunt cele pe care le-am avut de un timp îndelungat, așa că transmite-le copiilor de mici obiceiuri de economisire a energiei. La fel cum este normal să le reamintim să spună „te rog” și „mulțumesc” și să fie atenți atunci când trec strada, insistă asupra obiceiurilor de economisire a energiei, cum ar fi stingerea luminilor atunci când părăsesc camera încă de la vârste fragede.

  1. Fă-o într-un mod distractiv

Copiii învață mult mai eficient prin jocuri și amuzament, așa că transformă procesul de învățare într-o activitate familiară prin care toți să se poată distra. Fă din activitățile de conștientizare a eficienței energetice experimente distractive.

Creează-le un obicei ca periodic să aveți zile fără televizor, tabletă sau telefon. Citește-le povești, jucați-vă jocuri de masă și plimbați-vă în natură. Arată-le copiilor că nu trebuie să fie în fața ecranelor pentru a se distra!

  1. Fă-i să fie motivați

A-i implica pe copii în activitățile familiare îi vor ajuta să fie responsabili și să se simtă folositori și le va da  încredere. Acest lucru îi va încuraja să evolueze și să își dorească să facă și mai multe. Pentru asta, este nevoie să insiști asupra mesajului pe care vrei să îl transmiți și nu-i lăsa să își piardă interesul. Recompensează-le acțiunile pozitive pe care le fac din proprie inițiativă și încurajează-i să le vorbească și prietenilor lor despre felul în care sunt conștiincioși cu mediul înconjurător.

  1. Vorbește-le în permanență despre metodele în care pot ajuta Planeta

Copiii sunt curioși prin natura lor și toți părinții știu cât de mult le place acestora întrebarea „De ce?”. Pe măsură ce introduci subiectul energiei în viața de zi cu zi și în discuțiile tale cu cei mici, copiii vor pune întrebări, așa că fii pregătit!

Fă din discuțiile despre energie și mediul înconjurător un obicei zilnic. De exemplu, vorbește despre împachetarea alimentelor când ești la magazin și de ce este important să folosești cât mai puțin posibil. Când ești în mașină, vorbește despre conducerea eficientă și cât mai puțin poluantă, sau alege să mergi pe jos și să le explici celor mici de ce acest lucru este bun pentru Planetă. Explicându-le acțiunile tale pentru protejarea mediului înconjurător le vei trezi interesul pentru eficiența energetică și își vor dori să învețe mai multe.

Articol adaptat de pe www.ovo.co.uk.

Related Posts