Scroll Top

Locuinte fara electricitate gaz

locuinte_fara_electricitate_gaz

100.000 de gospodării din România, fără gaze şi curent electric

Peste 100.000 de gospodării din România se află încă în Evul Mediu, în ceea ce priveşte utilităţile. Aceşti români nu beneficiază de gaze şi electricitate. Mai mult decât atât, persoanele care strâng bani pentru a se racorda vor fi nevoite să aştepte între 3 şi 6 luni.

Potrivit unu raport al Băcii Mondiale, în Uniunea Europeană, România se află pe ultimul loc în ccea ce priveşte uşurinţa conectării la utiltiăţi.

Dacă în anul 2011, erau „doar”60.000 de familii fără gaze şi curent electric, iată că în prezent numărul gospodăriilor care nu văd lumina zilei de mâine, la propriu, a ajuns la 100.000.

Se pare că cele mai multe familii care trăiesc în aceste condiţii aparţin zonei rurale. Mai exact, zonele izolate din Harghita, Caraş Severin şi Alba,  sunt judeţele cu cele mai multe sate total neelectrificate, alături de Vaslui, Botoşani , Braşov şi Sibiu.

Din păcate, racordarea acestor gospodării durează aproximativ 180 de zile pentru firme şi 100 de zile pentru gospodării. Guvernul spune că lucreaza la micşorarea termenelor şi la eliminarea celor 20 de avize şi documente necesare.

De la 1 ianuarie 2016 românii işi pot alege furnizorul de electricitate. În total, sunt 67 de firme, atestate de ANRE, care oferă în general curent mai ieftin decat furnizorii clasici. Preturile difera in functie de zona.

 

Related Posts