Scroll Top

Ministrul Energiei, cerere de demisie

Ministrul-Energiei_cerere-de-demisie

Ministrul Energiei, cerere de demisie

În luna ianuarie a acestui an, ministrul Energiei, Victor Grigorescu s-a întâlnit cu reprezentanţii CNMR (Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României) pentru a i se prezenta ameninţările, riscurile şi vulnerabilităţile care ar putea crea instabilitate în sistemul energetic naţional. Reprezentanţii CNMR l-au atenţionat pe ministrul Energiei, Victor Grigorescu în ceea ce priveşte măsurile ce trebuiau luate pentru a se evita aceste vulnerabilităţi, dar se pare că ministrul tehnocrat nu a reuşit să-şi ducă sarcinile cu succes la bun sfârşit.

Printre altele, CNRM i-a solicitat ministrului Energiei realizarea mixului energetic uraniu/cărbune, însă “până astăzi nu există din partea ministrului Energiei o comunicare publică din care să rezulte punerea în practică a acestei propuneri”, se arată într-un comunicat al Coaliţiei.

Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României susţine că sistemul energetic naţional se află într-o situaţie dramatică şi cer demisia ministrului tehnocrati Grigorescu.

Cine este Victor Grigorescu

Victor Grigorescu, în vârstă de 39 de ani, este absolvent al Facultății de Drept a Universității București.  Tehnocratul Grigorescu este membru în Consiliul de Administraţie al Electrica, din perioada în care scaunul de ministru era ocupat de Răzvan Nicolescu.

În ultimii ani, a deţinut numeroase funcţii importante. În intervalul 2007-2011, Grigorescu a fost expert în cadrul reprezentaţei României la Uniunea Europeană, dar a fost expert şi în Ministerul Economiei, în perioada în care acest minister era condus de Codruţ Sereş.

Potrivit declarației sale de avere, ministrul Energiei deţine trei terenuri, patru case, circa 150.000 de euro în conturi și a avut anul trecut venituri de peste 600.000 de lei, din care mare parte rezultați din cedarea folosinței imobilelor din Voluntari.