Cum influențează energia regenerabilă prevenirea a mii de decese în SUA?

energia-regenerabila

Cum  influențează energia regenerabilă prevenirea a mii de decese în SUA?

În momentul creșterii consumului de energie regenerabilă la pachet cu o legislație aspră, s-a sesizat o scădere cu  până la 12.700 de decese în Statele Unite pe o perioadă de 9 ani, după cum relatează  Euractiv.  Capacitatea solară și eoliană a crescut în SUA  între 2007 și 2015, de la doar 10GW la aproximativ 100GW.

Studiile confirmă beneficiul tangibil adus de energia verde

Revista Nature Energy, a dezvoltat un studiu unde afirmă că această creștere de zece ori, cu schimbările în privința  prețului și reglementarea combustibililor fosili, au creat un sistem de prevenire a deceselor premature, tocmai pentru că se reduc considerabil emisiile toxice și calitatea aerului este vizibil îmbunătățită.

Finanțată de Departamentul American pentru Energie, cercetarea a ajuns la concluzia că emisiile de dioxid de carbon au scăzut cu 20% în această perioadă, în timp ce oxidul de sulf și oxidul de azot au scăzut cu 72%, respectiv cu 50%. Microparticulele s-au redus și ele cu 46%.

Între 2007 și 2015, emisiile toxice s-au redus surprinzător de mult deoarece s-a utilizat energie surse regenerabile.

Economii la fondurile SUA

În perioada 2007-2015, cercetătorii au estimat că beneficiile cumulate ale consumului frecvent de energie solară și eoliană asupra calității aerului s-au încadrat între 29 miliarde și 112 miliarde de dolari. De altfel, informează că între 5,3 și 106,8 miliarde de dolari au fost economisite grație utilizării la nivel înalt a a energiei regenerabile.

Beneficiile financiare au fost calculate și prin includerea costurilor care ar fi apărut ca urmare a facturilor de asistență medicală și  in urma modificărilor din productivitatea agricolă, consumul de energie, pierderile provocate de dezastre, precum inundațiile și serviciile generale de ecosistem.

S-a evidențiat în studiu și că legislația a contribuit în egală masură la reducerea emisiilor, prin faptul că s-a inserat o lege prin care centralele pe cărbune trebuie să se supună unor noi controale pentru a pune facilitațile oferite în linie cu standardele de calitate a aerului.

Ca rezultat se prezintă o scădere a dioxidului de sulf de la 9 milioane de tone în 2007 la 2 milioane în 2015 și studiul estimează că 1850 de morți premature au fost prevenite doar într-un an.

Arderea combustibililor fosili atacă viața a peste 6,5 milioane de oameni la nivel global, ca urmare a dezvoltării unor probleme de sănătate grave: accidente vasculare cerebrale, atacuri de cord, cancer și boli pulmonare.

Restart Energy încarcă România cu 57% energie verde

Convinge-te singur și doar în 3 minute de prețurile mai mici cu până la 20%, stabilitatea oferită, consultanță, servicii de intervenție dedicate în locuință cu 25% reducere, call-center, asistență către distribuitor pentru căderile de tensiune, cont de client, în curând contorizare wireless și aplicație dedicată testată în conformitate cu CE.

Apelează-ne la numerele de telefon dedicate, la Restart Energy ai multiple opțiuni: Facebook messenger. Linia gratuită TelVerde: 0800 41 00 40 sau intri repede pe calculatorul online de ofertă la energie și gaz.

 

Vezi cât de avantajos este un abonament Restart