Scroll Top

Care sunt etapele de instalare a panourilor fotovoltaice?

Ce etape presupune instalarea de panouri fotovoltaice?

Panourile fotovoltaice reprezintă una dintre cele mai bune investiții pe care le poți face, în acest moment, pentru business-ul tău. Acestea reprezintă o modalitate sustenabilă de producere a energiei electrice, deoarece nu se folosesc combustibili fosili, ci doar energia regenerabilă a soarelui.

Instalarea de panouri fotovoltaice va aduce beneficii importante pentru afacerea ta și se va desfășura în mai multe etape. Pentru că orice decizie trebuie luată în cunoștință de cauză, îți vom spune, în cele ce urmează, ce trebuie să știi despre procesul de instalare a sistemului fotovoltaic, care sunt etapele necesare, dar și de ce merită să faci această schimbare.

1.   Îți descoperim business-ul și îți aflăm nevoile

Dacă și tu îți dorești energie verde în loc de energie convențională pentru business-ul tău, primul pas este să ne contactezi, astfel încât să afli informațiile de care ai nevoie despre panourile fotovoltaice. Noi te vom ajuta, gratuit, cu tot ce vrei să știi. Ulterior, vom face o vizită la locul unde ar trebui instalat sistemul fotovoltaic, moment în care vom veni și cu un chestionar, pentru a afla detalii despre afacerea ta. Aceste informații sunt necesare pentru a putea reveni cu o ofertă personalizată.

2.   Ofertarea și semnarea contractului

După vizită și după ce avem profilul business-ului, vom începe să pregătim oferta. O vei primi în cel mult 5 zile, alături de un studiu gratuit de fezabilitate a investiției.

Dacă ești mulțumit de oferta primită și hotărât, urmează semnarea contractului. Aceasta se face în 5 zile de la primirea ofertei.

3.   Implementarea proiectului

Fiind un proiect de amploare, este nevoie de timp pentru a ne asigura că sistemul fotovoltaic pe care îl vom instala va funcționa la cel mai înalt nivel. După semnarea contractului, va dura între 3 și 6 luni până la punerea în funcțiune a centralei. În această perioadă, managerul de proiect alocat, care este specialist în energie regenerabilă, se va ocupa de proiectare, de obținerea avizelor necesare, de livrarea echipamentelor și de instalarea de panouri propriu-zisă.

4.   Devii propriul producător de energie electrică

La cel mult 6 luni din momentul semnării contractului, vei avea parte de energie electrică verde produsă de propria sursă gratuită și prietenoasă cu mediul înconjurător. Din acel moment, nu vei mai avea costuri lunare necesare aprovizionării cu energie de la alți furnizori, astfel că, în timp, economiile făcute vor fi semnificative.

De ce este momentul să investești și tu în panourile fotovoltaice? Iată câteva motive:

  • instabilitatea pe piața de energie din acest moment, atât din punctul de vedere al resurselor, cât și din perspectivă financiară;
  • pentru reducerea impactului nociv pe care arderea de combustibili fosili îl are asupra mediului, panourile fotovoltaice folosind doar radiațiile solare pentru producerea de energie;
  • pentru eficientizarea costurilor din business-ul tău: vei avea energie electrică gratuită, iar investiția inițială se va amortiza în cel mult 5 ani.

Pentru a înțelege și mai bine cum funcționează panourile fotovoltaice și ce beneficii îți vor aduce, contactează-ne cu încredere. Specialiștii noștri îți vor spune tot ce vrei să știi.

Related Posts