Scroll Top

Ce beneficii aduce o centrală fotovoltaică afacerii tale?

Ce beneficii aduce o centrală fotovoltaică afacerii tale?

Probabil că știi deja numeroasele beneficii pe care energia solară le oferă mediului înconjurător. Pe lângă faptul că e inepuizabilă, energia solară nu produce carbon şi nu poluează mediul înconjurător. Totuși, cum pot fi traduse aceste beneficii într-un business de succes?

Panourile fotovoltaice reprezintă soluția perfectă, care îţi deschide ușa spre noi oportunități atât pe plan logistic, cât şi financiar. Desigur, îţi poți da seama că o întreagă centrală fotovoltaică multiplică semnificativ aceste avantaje.

Uite câteva dintre beneficiile pe care le vei avea după ce utilizezi o centrală fotovoltaică:

1. Obții independență energetică

Dacă câteva panouri fotovoltaice îţi oferă o autonomie parțială, centralele fotovoltaice îţi garantează independență completă faţă de orice furnizor de energie electrică.

În dependență de necesitățile afacerii tale, poți să îţi instalezi o centrală de dimensiuni mici sau mari pentru a-ți acoperi necesitățile energetice fără a depinde de altă firmă. Cert este faptul că vei putea să îţi produci suficientă energie electrică pentru activitatea desfășurată de firma ta.

2. Devii prosumator

Conform Ordinului 50, 2021, ești prosumator dacă:

  •   afacerea ta nu are ca activitate principală producerea energiei;
  •   centrala electrică nu depășește 100 kW de puteri electrice instalate pe loc de consum;
  •   energia produsă este utilizată de către compania ta, iar surplusul este livrat în rețea;
  •   sistemul de măsurare a energiei electrice se face fie prin contoare inteligente, fie prin contoare care permit, cel puţin, citirea datelor la distanță.

Rolul de prosumator îţi permite să vinzi surplusul de energie electrică produsă de propria centrală fotovoltaică furnizorilor de energie electrică cu care, în calitate de consumator final, ai încheiat un contract de furnizare.

Astfel, poți avea un venit adiacent celui adus de activitatea de bază a afacerii tale.

3. Obții suport financiar

Atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru cele juridice există mai multe posibilități prin care obții finanțări pentru a instala o centrală fotovoltaică.

Poți lua în considerare finanțarea prin Green Economy Financing Facility (GEFF) oferită de Banca Europeană de Reconstrucție şi Dezvoltare. Acest program te ajută să obții sume generoase care includ şi banii alocați pentru instalarea şi punerea în funcțiune a sistemului.

La fel, periodic Ministerul Energiei alocă buget de investiție pentru producerea energiei regenerabile atât din fonduri naționale, cât şi din fonduri europene nerambursabile. Când vine vorba de suportul oferit de UE, acesta e mereu generos în privința inițiativelor verzi. În prezent poți accesa oportunități precum Horizon Europe şi Life-Clean Energy Transition.

4. Obții o reputație mai bună

Societatea adoră orice idee şi practică inovativă. Deși România avansează mai greu în tranziția sa spre folosirea energiei solare, vei fi totuși apreciat de presă, comunitate şi consumatori mult mai mult decât alte companii care nu au o centrală fotovoltaică.

Pe lângă faptul că afacerea ta este văzută ca fiind mai inovativă, determinată, proactivă şi energică, te vei bucura de diferențiere şi avantaj concurențial în rândul altor companii.

Restart Solar, alături de consultații săi, este mereu gata să îţi ofere ajutor şi informații legate de energia solară sau centralele fotovoltaice. Nu ezita să ceri o ofertă personalizată pe site-ul Restart Energy sau să ne contactezi direct pentru mai multe detalii.

Related Posts