Scroll Top

Criza energetică și surse de energie alternativă

Criza energetică și surse de energie alternativă

La nivel mondial, efectele crizei energetice se resimt din ce în ce mai pregnant, iar România nu face excepție. Dacă ne uităm la situația din ultimul an, am putea spune că aceasta este tot mai grea și pentru companii, cât și pentru oamenii de rând. Pe de altă parte, nu putem să nu observăm tendința tot mai pronunțată a populației de a se orienta către soluții de energie alternativă, în special cele provenite din panouri solare.

Acest articol este menit să aducă în prim-plan criza energei electrice și efectele ei asupra României, precum și soluțiile pe termen lung. În special, vom analiza beneficiile companiilor provenite din abordarea responsabilă față de energia electrică, atât prin diminuarea consumului de la rețeaua națională, cât și prin investiții pe termen lung în surse de energie sustenabilă.

1. Criza energetică globală și cum afectează în mod specific România

Actuala criză energetică are multiple cauze: lipsa resurselor, creșterea consumului în țările în curs de dezvoltare, conflicte economice, dar și neglijența față de mediu a unor companii mari. În consecință, toate țările din lume sunt afectate în mai mică sau mai mare măsură.

Din păcate, România se află într-o poziție destul de delicată, importând 25% din consum, iar prețurile fiind într-o continuă creștere. În plus, există și o serie de probleme legate de infrastructură, astfel încât lipsa unei rețele bine dezvoltate și a unor sisteme moderne de producție și transport energetice se resimt din plin.

Care sunt consecințele crizei energetice pentru afacerea ta?

Criza energetică afectează în mod direct orice companie, indiferent de domeniul în care activează. Pe de o parte, se înregistrează scăderi ale vânzărilor și profiturilor, iar pe de altă parte se constată o creștere a cheltuielilor, generate de prețul și consumul de energie. În aceste condiții, este din ce în ce mai important să analizezi cu atenție situația companiei tale și să găsești soluții pentru a diminua impactul crizei.

2. Care este importanța energiei alternative și care sunt beneficiile acesteia?

Importanța energiei alternative este evidentă, atât din perspectiva reducerii amprentei de carbon (CO2) asupra mediului, cât și din punctul de vedere al costurilor. Astfel, alegerea unei soluții de energie alternativă este în mod evident cea mai bună decizie pe termen lung. De asemenea, trebuie remarcat faptul că, în prezent, energia regenerabilă este cea mai ieftină soluție pe perioadă îndelungată pentru tine.

În acest context, soluțiile oferite de firma noastră sunt extrem de potrivite pentru companiile interesate de diminuarea costurilor. Iar alegerea unei soluții de energie regenerabilă poate fi cel mai bun câștig pe termen lung pentru orice afacere.

Beneficiile energiei regenerabile:

  • Câștig pe termen lung;
  • Sursele energiei regenerabile nu se vor epuiza;
  • Panourile fotovoltaice sunt fiabile;
  • Energia regenerabilă este ecologică;
  • Energia regenerabilă poate crește sănătatea publică;
  • Energia regenerabila reduce amprenta de carbon în aer;
  • Tehnologiile regenerabile creează o mulțime de locuri de muncă;
  • Tehnologiile regenerabile necesită mai puține costuri de întreținere;
  • Energia regenerabilă poate reduce turbulențele prețurilor la energie;
  • Energia regenerabilă poate crește independența economică a Romaniei.

3. Soluții pe termen lung pentru criza energetică: panourile solare

Conform unui sondaj GreenPeace, 90% din românii intervievați și-ar dori panouri solare pe clădiri, 89% un parc solar, iar 82% un parc eolian terestru construit în proximitatea zonelor în care locuiesc. 

În ultima vreme, tot mai mulți oameni iau în considerare sursele de energie alternativă ca fiind viitorul nostru, iar investițiile în panouri fotovoltaice și sisteme solare au crescut exponențial. Din fericire, România are un potențial ridicat în acest sens, luând în considerare poziția sa geografică și clima. Panourile solare sunt considerate a fi fezabile în țara noastră, având mai mult de 180 de zile însorite pe an.

4. Cum poți diminua consumul de energie electrică din rețeaua națională?

În vederea reducerii cantității de energie consumată din rețeaua națională, companiile pot lua măsuri precum:

  • Instalarea echipamentelor și a luminilor economice;
  • Utilizarea energiei solare pentru a genera energie sustenabilă;
  • Reducerea cantității de energie folosită pentru încălzire și răcire;
  • Instalarea de sisteme moderne de gestionare a energiei;
  • Conectarea la rețele inteligente de distribuție a energiei.

Apelează la consultanții noștri pentru mai multe informații și pentru a vedea cum se poate adapta proiectul Restart Solar în funcție de nevoile companiei tale. Soluțiile noastre sunt create pentru a te ajuta să economisesti energie, iar asta se traduce în costuri mai mici pentru compania ta.

Related Posts