Scroll Top

De ce energia verde îți oferă avantaj concurențial

De ce energia verde îți oferă avantaj concurențial

Cum să devii un lider în domeniu prin investiție în energia verde

În secolul tehnologiilor şi concurenței libere, este destul de greu să te diferențiezi de concurență. Calitatea superioară a produselor şi comunicarea bună cu clienții nu mai definesc un lider pe piață deoarece acestea au devenit o normă.

Pe de altă parte, în prezent suntem martorii unui public mai conștient şi mai pro-activ, mai ales când vine vorba de adoptarea unor activități benefice mediului înconjurător. În acest context, afacerea ta ar putea profita din imaginea de „business verde”, însă cum ajungi acolo?

În acest articol vei afla de ce energia regenerabilă îți oferă o imagine bună, cum să devii un business verde şi de ce panourile fotovoltaice sunt cea mai avantajoasă soluție pentru afacerea ta!

Energia verde

Orice sursă de energie provenită din natură (apă, aer, soare etc.) este o alternativă verde faţă de combustibilii fosili. În trecut aceste tipuri de energii au fost doar o descoperire științifică, pe când astăzi acestea constituie o necesitate pentru mediul înconjurător şi comunitatea noastră.

Pentru brandul firmei tale, adoptarea unui comportament responsabil pentru a contribui la o problemă din societate reprezintă un diferențiator esențial! Responsabilitatea socială te pune într-o lumină bună şi îți oferă noi oportunități de expunere şi colaborare.

Problema schimbării climatice este una dintre cele mai urgente cauze pentru care atât companiile mari, cât şi start-up-urile trebuie să adopte soluții. Se consideră că anume companiile sunt responsabile de cele mai multe emisii de carbon, de aceea inițiativele lor sunt cele mai expuse presei şi publicului larg.

Astfel, dacă decizi să devii neutru din punctul de vedere a amprentei de carbon, câștigi automat atenția investitorilor şi simpatia societății.

Cum să devii un business verde?

Pentru a fi considerat „verde” trebuie să elimini emisiile de carbon pe care firma ta le produce. Acest lucru implică şi activitățile externe ale angajaților tăi în favoarea companiei (de exemplu, naveta zilnică cu mașina).

Eliminarea emisiilor te va plasa în rândurile business-urilor neutre, adică a afacerilor cu o amprentă de carbon nulă. Acestea adoptă activități benefice mediului, folosesc energie regenerabilă, reciclează şi fac parteneriate cu alte companii care valorează resursele naturale în favoarea combustibilor fosili.

De aceea, se recomandă planificarea tranziției spre energie verde, adoptarea unui plan de acțiuni cu obiective clar definite şi implementarea urgentă a deciziilor cu privire la inițiativele formulate.

De ce ar trebui să iei în considerare panourile fotovoltaice?

Energia solară este una dintre cele mai valoroase resurse energetice la moment. În fiecare oră, soarele produce o cantitate de energie echivalentă cu cea pe care întreaga umanitate o cheltuie timp de un an. Acest factor întărește importanța exploatării energiei solare pentru rezolvarea problemei emisiilor de carbon.

Energia solară este capturată cu ajutorul panourilor fotovoltaice. Acestea au la bază materiale semi-conductoare, derivate din silicon. Cu ajutorul lor şi a transformatoarelor, energia solară devine energie electrică utilizabilă.

Dacă nu ești convins, ia în considerare faptul că:

  •       Panourile fotovoltaice sunt cea mai ieftină variantă a energiei regenerabile, prețul acestora variind în funcție de calitate.
  •       Industria panourilor solare este în continuă dezvoltare fapt care oferă perspective pozitive.
  •       Instalarea panourilor solare nu necesită mult timp, acestea sunt livrate şi instalate pentru tine de către specialiști.
  •       Panourile fotovoltaice nu ocupă atât de mult spațiu în comparație cu turbinele eoliene (a doua cea mai utilizată sursă de energie regenerabilă).
  •       Folosirea energiei solare reduce suma facturilor pentru electricitate.
  •       Vei avea control de gestionare a fluxului de energie, deoarece vei fi atât producătorul, cât şi consumatorul propriei electricități.

Business-ul tău are un viitor luminos, mai ales dacă decide să folosească panouri fotovoltaice ca sursă primară de energie. Dacă iei în considerare această schimbare, nu ezita să consulți oferta Restart Solar pentru mai multe detalii. 

Related Posts