Scroll Top

Economisirea banilor prin utilizarea panourilor solare

Energia solară este nemaipomenită pentru mediu. Dar acesta nu este singurul motiv pentru care investiția în panouri solare este una prielnică. Pe lista ta de dorințe se află, fără îndoială, economisirea banilor. Poți face acest lucru scăzând facturile la utilități, datorită energiei electrice generate de panourile fotovoltaice. Cu un plan bine pus la punct, vei reduce factura lunară la electricitate. Și asta nu e tot. Pe termen lung, poți profita din plin de investiția într-un sistem fotovoltaic de calitate economisind și mai mulți bani. Există și un bonus pentru efortul tău. Vei lua parte la lupta pentru un mediu curat și sănătos, reducând amprenta de carbon.

Costul instalării panourilor solare variază în funcție de dimensiunea sistemului, de locația geografică și de tipul de panou solar utilizat. În general, costurile au scăzut semnificativ în ultimii ani. Odată instalate, panourile solare încep să genereze energie electrică. Vei avea parte de o factură scăzută încă din prima lună. Pe lângă economiile financiare, folosirea panourilor solare aduce și alte beneficii. Acestea sporesc valoarea locuinței sau afacerii tale, pot fi o sursă de energie de rezervă în caz de pene de curent și ajută la reducerea impactului tău asupra mediului. Sigur te întrebi acum cât de mult poți economisi la factura ta lunară? În funcție de dimensiunea sistemului fotovoltaic și de nevoile tale de energie, rezultatele variază. În general, economiile sunt de 50 %, poate și mai mult în lunile de vară.

5 motive pentru care e înțelept să investești în panouri fotovoltaice

Îți prezentăm mai jos câteva motive pentru care ar trebui să investești în panouri solare:

 1. Costul instalării panourilor solare s-a îmbunătățit și prețurile au scăzut
 2. Instalarea panourilor solare oferă nenumărate beneficii pe termen lung
 3. Economisești bani reducând costurile cu energia pe factura lunară la electricitate
 4. Panourile solare sunt de lungă durată și necesită puțină întreținere
 5. Prețul energiei este în continuă creștere

Economisirea banilor cu ajutorul energiei solare în 7 pași

Energia solară te ajută să faci economii pe termen scurt și lung. Iată cum:

 1. Reducerea costurilor de energie.
 2. Scăderea dependenței de energie din rețeaua publică. Acest lucru este extrem de avantajos atunci când prețurile energiei cresc.
 3. Stimularea dezvoltării tehnologiei solare. Investind în energie solară, prețurile pentru instalațiile fotovoltaice vor intra la apă.
 4. Creșterea valorii proprietății și a afacerii tale.
 5. Reducerea emisiilor de carbon.
 6. Fiabilitatea sistemelor de energie solară. Acestea necesită puțină întreținere. Vei economisi bani în timp prin reducerea costurilor de întreținere și reparații.
 7. Durata de viață îndelungată (între 25-30 de ani, poate și mai mult).
Economisirea banilor prin folosirea unui sistem fotovoltaic de calitate este un deziderat pe cale să devină realitate pentru multă lume

Cum să economisești și mai mult la facturile de energie electrică

Pe lângă sfaturile menționate mai sus, adăugăm pe lista eficienței energetice și alți pași despre cum poți economisi și mai mulți bani pentru a-ți asigura un viitor liniștit.

 • Fii eficient din punct de vedere energetic. Trebuie să înlocuiești becurile vechi cu iluminare LED,
  să deconectezi electrocasnicele mici atunci când nu le folosești, instalează robinete cu debit redus, nu irosi apa.
 • Instalează un sistem de stocare a bateriei
 • Optimizează timpul de utilizare. Un plan de energie electrică pentru timpul de utilizare înseamnă că poți obține tarife mai mici pentru energia electrică, aliniind consumul de energie cu orele de vârf și în afara orelor de vârf.
 • Oprește orice sursă de energie atunci când ești plecat.

Investește în energie solară și bucură-te de avantajele oferite de aceasta! Restart Energy te ajută să-ți optimizezi afacerea, prin reducerea costurilor lunare în ceea ce privește factura de utilități.