Scroll Top

Eficiență energetică la tine acasă, în zece pași

Prin eficiență energetică înțelegem să utilizăm mai puțină energie pentru a face aceleași lucruri, reducând risipa de energie a locuinței. În același timp, economisim bani. Creșterea eficienței energetice înseamnă mult mai mult de-atât. Este important să devenim conștienți de modul în care este folosită energia, unde este irosită și cum poate fi întrebuințată eficient în viața de zi cu zi.

Există numeroase modalități simple de a economisi energie în casă. În primul rând, trebuie să te asiguri că locuința sau clădirea unde își desfășoară activitatea firma ta este izolată termic în mod corespunzător. În acest fel, poți menține căldura în casă pe timp de iarnă și răcoarea în timpul verii. O modalitate excelentă de a economisi energie este schimbarea becurilor vechi cu unele cu LED-uri. Acestea consumă mai puțină energie și au o durată de viață mai lungă decât becurile tradiționale. În plus, instalarea de prize inteligente și termostate, care pot fi programate pentru a economisi energie, este ideală pentru momentele când ești plecat de acasă sau în timpul nopții. În general, eficiența energetică în propria locuință sau pentru afacerea ta este o problemă de luat în seamă. Poți face îmbunătățiri prin implementarea unor lucruri simple. Astfel, nu numai că vei pune bani deoparte, dar vei proteja și mediul înconjurător.

Zece sfaturi pentru eficiență energetică sporită acasă

Îți prezentăm mai jos cinci pași buni de urmat, pentru a economisi energie în locuința ta.

 1. Utilizează lumina naturală, în loc să aprinzi luminile, atunci când este posibil.
 2. Alege electrocasnice cu o clasă energetică economică, pentru un consum scăzut de energie.
 3. Diminuează consumul de apă caldă prin instalarea de dușuri cu economizor de apă și robinete cu debit redus.
 4. Înlocuiește sau repară imediat robinetele sau conductele care curg, pentru a reduce pierderile de apă și energie.
 5. Instalează ferestre cu geamuri termoizolante, pentru a reduce pierderile de căldură.
 6. Ține sub control consumul de energie prin instalarea unui sistem de monitorizare a consumului de energie pentru a urmări cât consumi.
 7. Schimbă becurile cu LED-uri.
 8. Curăță sau înlocuieșt toate filtrele din casă în mod regulat.
 9. Nu lăsa electronicele pornite toată ziua.
 10. Nu lăsa telefonul mobil la încărcat peste noapte.
Pentru eficiență energetică sporită, este important să fim conștienți de consumul de energie din locuința noastră
Pentru eficiență energetică sporită, este important să fim conștienți de consumul de energie din locuința noastră

Economisește energie pentru afacerea ta!

În ultimii ani, eficiența energetică a devenit o problemă importantă pentru companii, atât din punct de vedere al impactului asupra mediului, cât și al costurilor operaționale. Mai departe, vom expune câteva modalități prin care poți îmbunătăți eficiența energetică a afacerii tale.

 • Realizează o auditare energetică. Acest pas te poate ajuta la identificarea punctelor de pierdere de energie și la descoperirea zonelor în care se poate face economie.
 • Înlocuiește echipamentele vechi. Acestea consumă o cantitate semnificativă de energie, în comparație cu modelele noi și eficiente din punct de vedere energetic. Achiziționarea de modele noi este o investiție valoroasă pe termen lung, reducând costurile de energie și întreținere.
 • Instalează senzori de mișcare. Aceștia ajută la reducerea consumului de energie prin aprinderea și stingerea automată a luminilor atunci când o zonă este sau nu este utilizată.

Află de la specialiștii Restart Energy cum poți folosi energia solară în avantajul tău!

Related Posts