Energia solară explicată: ce este și care sunt avantajele

Energia solară este energia de la soare care este transformată în energie termică sau electrică. Aceasta este cea mai curată și mai abundentă sursă de energie regenerabilă disponibilă. Energia solară explicată pe înțelesul tuturor: lumina și căldura soarelui sunt folosite pentru a produce energie regenerabilă sau „verde”.

Tehnologiile solare pot valorifica această energie pentru o varietate de utilizări. Printre acestea se numără generarea de electricitate, furnizarea de lumină sau un mediu interior confortabil, încălzirea apei pentru uz casnic, comercial sau industrial. Cea mai comună formă de energie solară este valorificată de panouri solare sau celule fotovoltaice. Întreprinderile și industria folosesc tehnologiile solare pentru a-și diversifica sursele de energie, pentru a îmbunătăți eficiența și pentru a economisi bani.

Energia solară explicată pe înțelesul tuturor: cum funcționează și cum poate fi valorificată

Cea mai bogată sursă de energie care ajunge pe Pământ este lumina soarelui. Cantitatea care ajunge la sol este în jur de 50% lumină vizibilă și 45% radiație infraroșie. Restul este alcătuit din cantități mici de radiații ultraviolete și alte tipuri de radiații electromagnetice.

Când este valorificată, radiația solară poate fi convertită în energie electrică prin intermediul panourilor solare. Electricitatea poate fi generată din lumina soarelui folosind celule solare (numite și celule fotovoltaice). Când lumina soarelui lovește o celulă solară, este generată o tensiune electrică mică, deoarece efectul fotovoltaic are loc între un metal și un semiconductor precum siliciul sau doi semiconductori diferiți. Apoi, efectul fotovoltaic eliberează electroni, care curg printr-un circuit extern. Crearea panourilor solare dintr-un număr mare de celule solare permite generarea de mii de kilowați de energie. Companiile și proprietarii de case folosesc rețele mai mari pentru a înlocui sau pentru a-și spori sursele electrice convenționale.

Energia solară explicată: ce este și care sunt avantajele
Energia solară te ajută să economisești bani, să te bucuri și de profit, dar să ai grijă și de mediul înconjurător folosind resurse curate, nonpoluante

7 avantaje ale energiei solare

  1. Economii financiare. Factura de energie electrică va fi mai mică. Vei obține cea mai mare parte a energiei de la panourile solare.
  2. Profit. Dacă produci un surplus de energie electrică, vei genera un venit suplimentar.
  3. Prietenoasă cu mediul înconjurător. Unul dintre marile avantaje ale energiei solare față de combustibilii fosili este că, în comparație cu aceștia din urmă, nu poluează.
  4. Economisirea apei. Întreținerea panourilor solare necesită foarte puțină apă, în timp ce centralele nucleare au nevoie de multă întreținere, ceea ce duce la risipă de apă.
  5. Utilizarea sursei de energie regenerabilă. Energia solară – o sursă de energie regenerabilă – este din abundență.
  6. Întreținere minimă. Panourile solare nu numai că au un cost redus de întreținere. Este nevoie doar de un efort minimum pentru procesul de mentenanță al acestora.
  7. Creează locuri de muncă. Acest aspect are un mare impact economic asupra societății.

Restart Energy, partenerul tău de încredere

Misiunea Restart Energy este să îți asigure cea mai plăcută experiență de furnizare a energiei 100% verde. Totodată, echipa noastră lucrează în fiecare zi pentru a-și ajuta clienții să își optimizeze afacerea, prin reducerea costurilor lunare în ceea ce privește factura de utilități. Un motiv în plus pentru care să ne alegi: echipa Restart se ocupă de toate detaliile, de la prima întâlnire până la finalizarea instalării.

Apelează la unul dintre specialiștii Restart Energy și află cum poți să te bucuri și tu de avantajele energiei solare pentru afacerea sau locuința ta!