Scroll Top

Energia solară în combaterea emisiilor de carbon

Energia solara in combaterea emisiilor de carbon

Efectele schimbărilor climatice sunt în creștere. An de an, secetele, valurile de căldură, ploile abundente și chiar inundațiile sunt manifestări care ne oferă indicii importante despre creșterea emisiilor de Co2. Acumularea lor în atmosfera Pământului este un proces definit drept “efect de seră” și duce la accentuarea încălzirii globale. Acest fenomen potențial distructiv contribuie la ridicarea nivelului mării, creșterea acidității oceanelor și cauzează daune ireparabile biodiversității. Este necesară o schimbare acum, câtă vreme efectele încălzirii globale sunt reversibile. Consumul de energie electrică nu va mai reprezenta un factor de risc dacă investim în energie solară, o sursă inepuizabilă și nepoluantă.

Tehnici de eliminare a emisiilor de Co2

Creșterea emisiilor de carbon din ultimele decenii a făcut ca astăzi, o mare majoritate a oamenilor să trăiască în poluare. Această creștere, însoțită de o mărire a nivelului emisiilor de CO2, provoacă diferite schimbări climatice resimțite puternic și  în țara noastră. În prezent, poluarea este o problemă gravă de sănătate care își are rolul în aproximativ 7 milioane de decese premature pe an. De asemenea, este cauza a multiple boli de lungă durată și a unui cost de sănătate de 3,6 miliarde de euro pe an.

Una dintre propunerile UE este reducerea progresivă a emisiilor de CO2 și a altor gaze poluante până în 2050. În acest scenariu, energiile regenerabile, și în special energia solară, joacă un rol foarte important. Pentru a scăpa de poluare, energiile nesănătoase precum cărbunele și gazul, pot fi înlocuite. Investind în energii curate, precum energiile verzi, stopăm emisiile de CO2. Aceste transformări nu ar fi benefice doar pentru sănătate, ci și pentru economie. Anumite surse de energie regenerabilă pot duce la o reducere a costurilor de producție a energiei cu până la 85%, ceea ce s-ar adăuga la economiile costurilor de sănătate menționate mai sus.

Energia solară și panouri solare: funcționalități

Energia solară fotovoltaică este o sursă de energie regenerabilă care se obține direct din radiația solară printr-un panou solar. Procesul începe atunci când lumina soarelui cade pe una dintre fețele unei celule fotoelectrice care alcătuiește panourile solare.

Panoul solar sau fotovoltaic nu emite gaze poluante sau cu efect de seră în timpul producerii de energie. Unul dintre principalele avantaje ale acestei tehnologii este componența modulară. Cu alte cuvinte, poate fi folosit pentru autoconsum sau, de asemenea, pentru alimentarea rețelei electrice prin centrale mari.

Acest tip de energie, cheie pentru sustenabilitate în cazul planetei, se naște din fuziunea nucleară a heliului și hidrogenului. Din fericire pentru Pământ, energia solară ajunge sub formă de radiație electromagnetică prin lumină, căldură și raze ultraviolete. Soarele este centrul infinit a trei energii regenerabile (solar fotovoltaic, solar termoelectric și solar termic) care atenuează efectele schimbărilor climatice.

Panourile solare și reducerea energiei electrice într-o companie

Pentru a cunoaște cantitatea de gaze cu efect de seră emise direct sau indirect de o organizație sau un individ, este esențial să se calculeze amprenta de carbon. De acolo, politicile de mediu pot fi implementate pentru a reduce sau neutraliza aceste emisii.

Instalațiile solare fotovoltaice sunt capabile să genereze energie electrică din razele solare. Transformarea radiației solare în energie electrică, profitând de facilitățile companiei tale, oferă  economii semnificative la factura de energie. Instalațiile solare fotovoltaice în regim de autoconsum  sunt centre capabile să genereze energie electrică de origine regenerabilă din razele solare captate de anumite panouri fotovoltaice. Aceasta este o energie care poate fi consumată de companie și chiar comercializată. Pentru a realiza acest lucru, este necesar să instalezi câteva elemente precum: panouri solare, invertoare, sistem de conectare și monitorizare.

Sistemele solare ajută la scăderea semnificativă de Co2 și contribuie la dezvoltarea durabilă, pe lângă faptul că favorizează apariția locurilor de muncă la nivel local. Restart Energy vine în sprijinul inițiativelor sustenabile ale companiei tale prin proiectul Restart Solar.

 

Related Posts