Scroll Top

Energia solară și sustenabilitatea, între mit și realitate

Energia solară, una dintre cele mai importante surse de energie regenerabilă și verde, se bazează pe tehnologii prietenoase cu mediul. Joacă un rol esențial în realizarea soluțiilor energetice de dezvoltare durabilă. Prin urmare, cantitatea masivă de energie solară atinsă zilnic face din aceasta o resursă foarte atractivă pentru generarea de energie electrică. Energia solară și sustenabilitatea se potrivesc perfect împreună. Specialiștii sunt de părere că energia solară este o piatră de temelie pentru sustenabilitate.

Dacă ar fi să oferim o definiție a sustenabilității, potrivit Națiunilor Unite, aceasta ar suna cam așa. Durabilitatea înseamnă „dezvoltare care răspunde nevoilor prezentului fără a compromite capacitatea generațiilor viitoare de a-și satisface propriile nevoi”. Mai simplu spus, energia soarelui poate fi utilizată la nesfârșit fără a-i diminua disponibilitatea pentru anii care vor veni. Majoritatea experților sunt de acord că soarele este cea mai importantă sursă de energie regenerabilă.

Energia solară și sustenabilitatea: un parteneriat benefic pe termen lung

Atât timp cât soarele continuă să strălucească, vom putea în fiecare zi să culegem roadele, generând energie curată, verde. Află din rândurile de mai jos care sunt beneficiile energiei solare pentru mediul înconjurător. Un mediu nepoluat înseamnă oameni sănătoși și fericiți.

 • Spune ”NU” schimbărilor climatice! Odată cu utilizarea energiei solare, aceasta ar putea încetini schimbările climatice și încălzirea globală, deoarece este o sursă de energie verde, curată și sustenabilă. Cum tehnologiile solare evoluează în fiecare an, energia solară devine din ce în ce mai accesibilă.
 • Spune ”DA” soarelui! Sursă de energie solară, Soarele are multe avantaje: este suficient, este practic infinit și oferă acces egal tuturor utilizatorilor.
 • Energia solară este, de asemenea, mult mai sigură pentru oameni și mediu, deoarece este mult mai ușor de produs și transportat.
 • Previne deteriorarea pământului și a habitatului.
 • O opțiune sigură și curată ca sursă de alimentare.
Energia solară și sustenabilitatea reprezintă un parteneriat de durată care aduce beneficii omenirii
Energia solară și sustenabilitatea reprezintă un parteneriat de durată care aduce beneficii omenirii

4 motive pentru care panourile solare sunt sustenabile

Atunci când panourile solare captează energia solară și generează energie electrică, ele nu produc în mod activ nicio emisie precum tehnologiile tradiționale ale combustibililor fosili. Fiind o sursă nepoluantă de energie, panourile solare sunt prietenoase cu mediul înconjurător. Iată patru motive pentru care panourile fotovoltaice sunt sustenabile.

 1. Energia solară este peste tot în jurul nostru. Dacă ai un panou, poți produce energie aproape oriunde în lume și poți reduce nevoia de transportare a energiei pe distanțe lungi.
 2. Alternativă la combustibilii fosili. Deoarece panourile solare sunt o alternativă la combustibilii fosili, utilizarea sporită a acestora va îmbunătăți și mai mult durabilitatea lor.
 3. Folosesc puțină apă. Odată ce au fost instalate, panourile solare necesită o cantitate redusă de apă pentru curățare și întreținere.
 4. Panourile solare nu emit agenți poluanți și pot fi instalate oriunde în lume, pe acoperiș, la sol și chiar pe apă.

Restart Energy este alături de afacerea ta pentru a deveni sustenabilă

Restart Energy susține antreprenoriatul românesc. Misiunea noastră a fost încă de la început să ne ajutăm clienții să își optimizeze afacerea, prin reducerea costurilor lunare în ceea ce privește factura de utilități. Fiindcă vrem să îți asigurăm cea mai plăcută experiență de furnizare a energiei 100 % verde, îți oferim:

 • Soluții de finanțare personalizată și acces la opțiuni avantajoase de finanțare a instalației tale fotovoltaice.
 • Echipa Restart se ocupă de toate detaliile, de la prima întâlnire, la finalizarea instalării. Acest lucru înseamnă Zero dificultăți pentru compania ta.
 • Expertiză bogată a echipei de instalare (peste 500 MW dezvoltați, inclusiv cel mai mare parc fotovoltaic din România).
 • Am creat pentru tine Red Platform. Află cum poți fi recompensat pentru producția ta de energie printr-un sistem inovator pe prima platformă de sustenabilitate bazată pe tehnologie blockchain.

Alături de Restart Energy, afacerea ta merge mai departe!