Scroll Top

Energia solară – sursă alternativă la combustibilii fosili

Poate energia solară să fie o sursă viabilă pentru înlocuirea combustibililor fosili? Răspunsul fără echivoc al specialiștilor este: da. Însă, acest proces nu poate să aibă loc de azi pe mâine. O tranziție completă de la combustibilii fosili la energie regenerabilă și curată nu se va produce imediat, dar nevoia devine din ce în ce mai urgentă. Energiile regenerabile pot înlocui în mod eficient combustibilii fosili, creând beneficii esențiale pentru mediu, pentru economie și pentru comunitățile de oameni. Sursele alternative de energie pot substitui eficient combustibilii fosili în domenii cheie care mențin industriile în funcțiune, de la energie la transportul public și privat până la confortul termic.

Soarele oferă energie mai mult decât suficientă pentru a satisface nevoile de energie ale întregii lumi față de combustibilii fosili. Important de știut este că, după ce au fost instalate panourile solare, costurile operaționale sunt destul de mici în comparație cu alte forme de generare a energiei. Nu este necesar combustibil, iar acest lucru înseamnă că energia solară poate crea cantități mari de electricitate fără costuri uriașe și fără riscul de a rămâne fără resurse. Ba mai mult, nu sunt emise de gaze cu efect de seră în atmosferă atunci când fotovoltaicele creează electricitate. Cu alte cuvinte, electricitatea obținută din energia solară este o sursă de energie foarte importantă în trecerea către producția de energie curată.

Beneficiile economice și ecologice ale energiei regenerabile

Îți prezentăm mai jos care sunt beneficiile ecologice și economice ale energiei regenerabile, verzi și curate.

 • Conservarea combustibililor fosili, neregenerabili și aproape de epuizare. De altfel, dioxidul de carbon și emisiile suplimentare de gaze cu efect de seră contribuie la schimbările climatice și la încălzirea globală. Sursele alternative de energie au o amprentă de carbon mult mai mică decât gazul natural, cărbunele și alți combustibili fosili.
 • Salvarea de vieți. Trecerea la energie hidroenergetică, eoliană și solară poate salva până la șapte milioane de vieți în fiecare an prin reducerea agenților poluanți din aer.
 • Reducerea efectelor de vreme severă (cum ar fi seceta, inundațiile și furtunile cauzate de încălzirea globală).
 • Minimizarea dependenței de combustibil. Poate fi diversificată aprovizionarea cu energie prin implementarea utilizării la scară largă a tehnologiilor de energie regenerabilă, reducând dependența de combustibilii importați.
 • Dezvoltarea economică și crearea de locuri de muncă.
Bucură-te și tu de avantajele oferite de energia solară, curată și regenerabilă
Bucură-te și tu de avantajele oferite de energia solară, curată și regenerabilă

7 motive pentru care să iei în calcul energia solară

 1. Soarele este sursa de bază pentru energia solară. Aceasta este aproape nelimitată și poate fi accesată oriunde pe pământ.
 2. Costurile de instalare a panourilor solare sunt mult mai mici față de acum zece ani.
 3. Noile tehnologii solare reușesc să capteze tot mai multă energie de la soare.
 4. Celulele solare din siliciu sunt din ce în ce mai eficiente și rezistente.
 5. Energia solară reprezintă un motor economic de nădejde.
 6. Costurile din acest domeniu au scăzut dramatic în ultimii ani.
 7. Panourile solare au o durată lungă de viață.

Află mai multe despre avantajele energiei solare de la specialiștii Restart Energy!

Related Posts