Scroll Top

Energie regenerabilă pentru un business sigur

Am auzit cu toții de expresia ”energie regenerabilă”. Ce înseamnă și la ce este folosită? Energia regenerabilă, întâlnită și cu denumirea de energie curată, provine din surse sau procese naturale care sunt reînnoite în mod constant. De exemplu, lumina soarelui și vântul continuă să strălucească și să sufle, chiar dacă disponibilitatea lor depinde de timp și vreme.

Valorificarea puterii naturii (a energiei verzi, regenerabile) a fost folosită de multă vreme pentru încălzire, transport, iluminat și multe altele. Vântul a propulsat bărcile pentru a naviga pe mări și morile de vânt pentru a măcina cereale. Soarele a furnizat căldură în timpul zilei. Dar în ultimii 500 de ani, oamenii au apelat din ce în ce mai mult la surse de energie mai ieftine și mai poluante, cum ar fi cărbunele și gazul fracturat. Acest lucru s-a schimbat, în mare parte, în ultimii zece ani. State de pe întreg mapamondul au înțeles care sunt beneficiile energiei regenerabile și se orientează tot mai mult spre tipuri de energie care nu poluează.

Principalele tipuri de energie regenerabilă

Îți prezentăm mai jos care sunt tipurile de energie regenerabilă și cum funcționează acestea.

Energia solară
Oamenii valorifică energia solară de mii de ani – pentru a crește culturile, pentru a se încălzi și pentru a mânca alimente uscate. Astăzi, folosim razele soarelui în multe feluri. De pildă, antreprenorii caută noi metode pentru a-și pune la adăpost afacerile de prețurile volatile de pe piața energiei. Celulele solare, fabricate din siliciu sau din alte materiale, transformă lumina solară direct în electricitate. Principalul câștig este că sistemele de energie solară nu produc poluanți atmosferici sau gaze cu efect de seră.

Energia eoliană
Energia eoliană transformă paletele unei turbine, care alimentează un generator electric și produce electricitate. Turbinele pot fi amplasate oriunde cu viteze mari ale vântului – cum ar fi vârfuri de deal și câmpii deschise – sau chiar în larg, pe ochiuri de apă.

Surse alternative de energie

Pe lângă energia eoliană și energia solară despre care se tot vorbește în ultima vreme tot mai intens, mai există și alte surse alternative de energie.
Puterea hidroelectrică
Energia hidroenergetică se bazează pe apă. Aceasta transformă forța apei în electricitate prin rotirea paletelor turbinei unui generator.
Energia biomasei
Biomasa este material organic care provine de la plante și animale și include culturi, deșeuri de lemn și copaci. Când biomasa este arsă, energia chimică este eliberată sub formă de căldură și poate genera electricitate cu o turbină cu abur.
Energia geotermală
Dacă te-ai relaxat vreodată într-un izvor fierbinte, atunci ai folosit energia geotermală. Forarea puțurilor adânci aduce la suprafață apa subterană foarte fierbinte ca resursă hidrotermală. Aceasta este apoi pompată printr-o turbină pentru a crea energie electrică.

Energie regenerabilă pentru un business sigur
Energia solară a devenit, în ultimii ani, una dintre cele accesibile surse de de energie regenerabilă, curată, non-poluantă

Alege Restart Energy pentru siguranța businessului tău!

În ultimii ani, energia solară, considerată sursă de energie regenerabilă, curată, s-a bucurat de cea mai mare popularitate. Ba mai mult, câștigă tot mai mult teren în mediul de afaceri, pentru că aduce prețuri mici la facturile de utilități. Totodată, oferă siguranță și profit oricărui tip de business. Noi, cei de la Restart Energy, suntem aici pentru tine. Optimizează costurile energiei electrice și dezvoltă-ți afacerea prin instalarea de panouri solare! Misiunea noastră este să îți asigurăm cea mai plăcută experiență de furnizare a energiei 100% verde.

Contactează-ne și află de la specialiștii noștri răspunsuri la toate întrebările legate de energia solară! Echipa Restart Energy îți stă la dispoziție cu tot ceea ce ai nevoie pentru ca afacerea ta să aibă numai de câștigat!

Related Posts