Scroll Top

Energie solară vs energie convențională: ce alegi pentru business-ul tău

Energie solară vs energie convențională: ce alegi pentru business-ul tău

Fiecare dintre noi folosește zilnic energie electrică, dar puțini dintre noi știu exact cum este aceasta produsă. Deși există mai multe resurse care pot fi exploatate pentru obținerea de energie, combustibilii fosili (cum sunt cărbunii) sunt cel mai des utilizați în acest scop. Alternativa presupune folosirea energiilor regenerabile – eoliană, hidraulică, solară – pentru producerea de energie electrică.

Contextele sociale și economice actuale au dus la o criză pe piața de energie și provoacă îngrijorări cu privire la viitor. Ele fac, astfel, ca obiectivul statelor europene să fie câștigarea independenței energetice. Acest lucru poate fi realizat dacă sursele regenerabile de energie vor deveni principalele producătoare de energie electrică.

Însă care sunt diferențele dintre energiile regenerabile, printre care se numără și cea solară, și cea convențională și cum să iei cea mai bună decizie pentru business-ul tău?

Energia convențională

Energia obținută convențional domină în momentul de față piața. Însă, la nivel european și nu numai, se dorește ca această realitate să se schimbe. Nu doar că resursele folosite sunt epuizabile și neregenerabile, dar procesele de transformare a acestora în energie sunt nocive pentru mediu. Prin ardere, în aer sunt eliberate cantități mari de dioxid de carbon, care afectează întregul ecosistem și provoacă dezechilibre în natură, precum creșterea anormală a temperaturilor.

Dincolo de impactul negativ asupra naturii, consumul de energie convențională implică anumite costuri adiționale. Practic, nu plătim doar energia propriu-zisă folosită, ci și transportul acesteia și diverse taxe adăugate, fapt ce nu este avantajos din punct de vedere economic.

Energia solară

Energia solară este o resursă inepuizabilă, care poate fi transformată în energie electrică prin intermediul panourilor fotovoltaice. Acestea se montează la sol sau pe acoperișul unei clădiri, captează radiațiile solare și produc, astfel, energie electrică verde.

Utilizarea energiei solare pentru obținerea de curent electric este și prietenoasă cu mediul. Procesul nu implică arderea de combustibili, așa cum se întâmplă în cazul metodelor convenționale.

Energia solară este, totodată, accesibilă. Chiar dacă acum folosești energie convențională, furnizată de un distribuitor, este foarte simplu să schimbi acest lucru. Noi te putem ajuta cu informații despre panourile fotovoltaice, dar și cu instalarea acestora și realizarea proiectului. Energia solară îți oferă și șansa de a deveni propriul producător de energie electrică. În acest fel, nu vei mai fi dependent de un furnizor/distribuitor de energie.

Așadar, utilizarea energiei solare este sustenabilă, te transformă în propriul producător și îți oferă siguranță într-un context bazat pe incertitudine. Energia convențională, în schimb, poate părea mai ieftină pe termen scurt. Pe termen lung, însă, nu îți aduce avantaje economice, ci, dimpotrivă, pierderi. Aceasta produce schimbări negative în mediul înconjurător și devine o problemă din ce în ce mai mare din cauza resurselor epuizabile care sunt necesare pentru producerea ei.

Noi te putem ajuta să alegi un viitor sustenabil pentru afacerea ta, contribuind la protejarea mediului și eficientizând costurile pe termen lung. Îți oferim oferte personalizate pentru instalarea de panouri fotovoltaice, așa că te așteptăm pentru a-ți cunoaște afacerea și a-ți putea oferi recomandările care ți se potrivesc cel mai bine.

Related Posts