Scroll Top

Energie verde produsă chiar de tine. Trei lucruri pe care trebuie să le știi despre panourile fotovoltaice

Energie verde produsă chiar de tine. Trei lucruri pe care trebuie să le știi despre panourile fotovoltaice

Energie verde produsă chiar de tine. Trei lucruri pe care trebuie să le știi despre panourile fotovoltaice

Dacă investești în energie verde, ai parte de independență energetică, costuri de întreținere a panourilor solare aproape inexistente, atitudine eco-friendly față de mediu. Întreg procesul de trecere de la folosirea electricității produsă în rețea la cea fotovoltaică (generată în regie proprie) se desfășoară fără bătăi de cap.

Poate nu ai auzit încă, dar folosirea și dezvoltarea energiei solare au în spate o istorie de peste 100 de ani. Da, ai citit bine. La începutul secolului trecut, energia solară era utilizată pentru a produce abur, care punea în mișcare mijloacele de transport. Descoperirea „efectului fotovoltaic” (1839), de către fizicianul francez Edmond Becquerel, permitea conversia luminii solare în energie electrică. În anul 1893, americanul Charles Fritts inventa primele celule solare funcționale, pe care le-a montat pe acoperișul unei clădiri din New York. Șirurile de celule folosite au luat naștere prin acoperirea foilor de seleniu din compoziție cu un strat subțire de aur. Dispozitivul pe care îl cunoaștem astăzi ca panou solar își are originea în celula inovatoare a lui Fritts.

1. Ce este și cum funcționează un panou solar

Panourile solare, cunoscute și sub numele de „panouri fotovoltaice”, colectează energie verde, regenerabilă și curată, sub formă de lumină solară. Apoi, transformă acea lumină în energie electrică. Panourile fotovoltaice sunt structurate din mai multe celule solare individuale. La rândul lor, acestea au în componență straturi de siliciu, fosfor (care asigură sarcina negativă) și bor (care oferă sarcina pozitivă). Panourile solare absorb fotonii și inițiază producerea curentului electric continuu.

Un invertor transformă acest curent din continuu în alternativ pentru a alimenta aparatele casnice. Curentul alternativ se deplasează prin conductor către un panou de siguranțe electrice, urmând a fi distribuit către consumatori. Energia electrică neconsumată este stocată în acumulatori sau trimisă în rețeaua națională.

2. Din ce este alcătuit un panou solar necesar pentru a genera energie verde

Un panou solar tipic este format din celule de siliciu, un cadru metalic, elemente de cablare, sticlă și plexiglas. Un strat izolator și o foaie de protecție din spate feresc panoul de căldură și umiditate excesivă. Celulele de siliciu sunt fabricate în două formate distincte:

  • Celulele monocristaline sunt compuse din cristale solide de siliciu. Celulele mono oferă mai mult spațiu pentru ca electronii să circule, rezultând un panou mai mic și mai eficient energetic.
  • Celulele policristaline sunt construite din multe bucăți individuale de siliciu unite. Deși nu sunt la fel de eficiente ca celulele mono, celulele poli au un preț mai mic.
Energie verde
Panourile solare te ajută să fii propriul producător de energie verde

3. Costuri minime de întreținere

Aproape că nu este necesară întreținerea panourilor solare. Trebuie doar să te asiguri că sunt curate și nu sunt umbrite (de copaci sau de alte clădiri). În plus, panourile solare au o durată de viață foarte lungă. Majoritatea sunt garantate pentru 20-25 de ani, dar pot rezista până la 30 de ani.

INVESTEȘTE ACUM ÎN ENERGIE VERDE

Trebuie să reții că panourile solare nu au nevoie de lumina directă a soarelui pentru a funcționa. Chiar dacă eficiența maximă este atinsă atunci când soarele strălucește puternic, energia electrică este produsă și în zilele înnorate sau în timpul iernii. Acum că știi cum funcționează panourile solare și te-ai decis să investești în energie verde, tot ce ți-a rămas de făcut este să consulți oferta noastră pentru a face cea mai bună alegere.

Succesul tău este și succesul nostru. Citește mai multe despre Restart Solar și află ce putem face pentru afacerea ta.

Related Posts