Scroll Top

Facturi la energie vs panouri fotovoltaice

Facturi la energie vs panouri fotovoltaice

Următoarele facturi la energie cu costuri uriașe sunt datorate majorării prețurilor pe bursa de energie. În ultimii ani, aceste prețuri au crescut de 5 sau chiar 6 ori. Cu toate acestea, lumina soarelui este abundentă și promite sustenabilitate, fiind o modalitate sigură prin care îți poți reduce costurile la energie electrică.

Pentru majoritatea oamenilor, facturile de energie sunt o mare problemă. Ai nevoie de electricitate pentru multe dintre aspectele necesare ale vieții moderne. Totul, de la aer condiționat și aparate de bucătărie, până la televizoare și telefoane mobile, necesită utilizarea curentului electric.

Viitoarele facturi la energie vor continua să crească

Nu numai că tarifele la electricitate sunt mari acum, dar vor continua să crească și pe viitor. Creșterile tarifelor la electricitate depășesc cu mult inflația și creșterea salariilor. Aceasta  înseamnă că vei cheltui o parte din ce în ce mai mare din venitul lunar pentru a acoperi costurile la electricitate.

Poți reduce însă aceste costuri prin instalarea de panouri solare. Sistemele solare nu au aproape niciun cost de combustibil sau de întreținere, deoarece soarele este gratuit. De asemenea, sistemele solare produc energie verde chiar acolo unde este nevoie, ceea ce evită infrastructura de transport costisitoare.

Pe măsură ce costurile de întreținere a rețelei de energie continuă să crească, instalarea de panouri fotovoltaice îți va oferi profituri din ce în ce mai atractive.

Ce poți face pentru a reduce costurile energetice?

Costurile regăsite în foarte multe facturi la energie depind în primul rând de doi factori:

  1. Cât de multă energie electrică este utilizată;
  2. Tariful pe care compania furnizor îl percepe pentru electricitatea consumată.

Spre exemplu, foarte multe utilități au structuri tarifare împărțite pe niveluri ce măresc rata de kWh utilizat. Aceasta se datorează cantității totale de energie consumată, care atinge praguri din ce în ce mai ridicate. Ca și cauză, se creează un efect multiplicator asupra facturilor. Nu numai că se folosește putere mai multă, dar acea putere suplimentară este încărcată la rate mai mari.

Cu cât folosești mai multă energie electrică, cu atât factura ta va fi mai mare. Prin instalarea de sisteme solare, proprietarii de case sau de business-uri își pot produce propria energie, devenind independenți energetic. Acest lucru este un mare atuu pentru dezvoltarea afacerilor, reducând semnificativ cheltuielile lunare.

Costurile energetice sunt imprevizibile

Una dintre cele mai mari frustrări pe care le auzim este imprevizibilitatea facturilor la energie. Este foarte dificil să știi exact câtă energie folosește casa sau afacerea ta în timp real. Adesea, utilizarea crescută a curentului electric pe parcursul lunii trece neobservată până la primirea facturii.

Prin utilizarea de energie verde, costurile energetice pot fi extrem de previzibile. Ai posibilitatea de a acoperi 100% din necesarul energetic prin instalarea de panouri solare. Dacă sistemul solar însă nu poate acoperi toate aceste necesități, vei avea de plătit doar o parte din următoarele facturi la energie.

Cum poate pachetul oferit de Restart Energy satisface nevoile tale?

Energia solară te poate ajuta să economisești sume impresionante de bani. De asemenea, te protejează împotriva creșterilor bruște a prețurilor pe bursa de energie, și oferă un ciclu de facturare mult mai previzibil.

Celulele solare fotovoltaice sunt amplasate între straturi de material semiconductor, de obicei siliciu. Când lumina soarelui strălucește în acestea, sunt eliberați electroni, formându-se electricitate. Celulele solare combinate formează panouri solare, în timp ce panourile solare multiple conectate între ele formează o matrice solară.

Pentru a te asigura că panourile fotovoltaice sunt expuse la cât mai multă lumină, cel mai bine este să fie instalate pe acoperișuri orientate spre sud. Sunt potrivite însă și acoperișurile orientate spre vest sau est.

Acestea însă sunt detalii pe care le poți afla apelând la consultanții noștri. Indiferent dacă îți dorești instalarea de panouri fotovoltaice pentru casa sau compania ta, Restart Energy poate adapta proiectul Restart Solar în funcție de necesitățile tale. Astfel, vei putea ajuta la dezvoltarea afacerii tale, devenind una de mare succes!

Related Posts