Scroll Top

Instalațiile de panouri solare ale viitorului

Un studiu înaintat de Biroul pentru Tehnologii pentru Energie Solară al Departamentului de Energie al SUA și întocmit de Laboratorul Național de Energie Regenerabilă arată care sunt tendințele în materie de energie solară. Instalațiile de panouri solare ale viitorului vor continua să evolueze în direcția potrivită, având la bază elemente non-poluante.

Concret, studiul folosește trei scenarii. Primul pornește de la un caz de referință folosind politicile și tendințele actuale. Al doilea scenariu prevede un proces de decarbonizare în care sistemul electric actual este decarbonizat în proporție de 95% până în 2035 și 100% până în 2050. Iar cel de-al treilea scenariu are la bază un proces de decarbonizare plus electrificare în care rețeaua electrică crește semnificativ la scară pentru a alimenta electrificarea clădirilor, transportului și industriei. Rezultatele acestora prevăd un viitor bogat cu oportunități de integrare solară. Acest lucru presupune co-optimizare cu vehicule electrice, reciclarea și reutilizarea sistemului fotovoltaic, adoptarea mai echitabilă și pe scară largă a energiei solare în comunități.

Sănătate mai bună, mediu mai curat cu instalațiile de panouri solare ale viitorului

Energia solară reprezintă o investiție inteligentă atât pentru proprietarii de case, cât și pentru investitori și pentru mediul de afaceri. Precum companiile de construcții, întreprinderile pot folosi energia solară pentru a alimenta unelte și utilaje pentru a reduce costurile de operare. Am aflat deja din articolele ulterioare că utilizarea energiei solare ajută la salvarea mediului prin reducerea emisiilor de gaze și a amprentei de carbon. Instalațiile de panouri solare ale viitorului înseamnă, de fapt, un pas imens către o sănătate optimă. Utilizarea energiei solare duce la mai puține probleme respiratorii, reducând semnificativ dioxidul de sulf, protoxidul de azot, emisiile de particule și alte substanțe nocive.

Energia regenerabilă, din ce în ce mai accesibilă

Specialiștii în domeniu au identificat o serie de factori care vor influența viitorul energiei solare.

  • Costuri din ce în ce mai mici ale energiei regenerabile. Este un lucru cert că energia solară devine din ce în ce mai accesibilă în fiecare zi. Un studiu recent a evidențiat acest lucru: costul energiei solare a scăzut cu peste 80% din 2010 încoace.
  • Programe de reduceri și stimulente oferite de guvern.
  • Creșterea dispozitivelor distribuite (Internetul lucrurilor sau IoT). Acest domeniu este de așteptat să se dezvolte rapid în următorii ani. Se preconizează că peste 27 de miliarde de dispozitive vor fi conectate până în 2025. Acest lucru va crea o cerere masivă de energie solară, deoarece dispozitivele IoT distribuite vor necesita o sursă de energie fiabilă și durabilă.
  • Se estimează că, până în 2050, energia solară va reprezenta aproximativ 36% din producția globală de electricitate.
Instalațiile de panouri solare ale viitorului
Instalațiile de panouri solare ale viitorului te vor ajuta să economisești bani, să te bucuri de o sănătate de fier și să înglobezi tehnologia în fiecare aspect al vieții tale

Afacerea ta este pe mâini bune cu Restart Energy

Restart Energy vine în ajutorul antreprenorilor, indiferent de domeniul de activitate. Suntem conștienți că afacerea ta are nevoie de energie ca să meargă mai departe. Cu Restart Solar Business ai posibilitatea să reduci cu până la 50% costurile de energie electrică. Trebuie să mai știi că îți oferim acces la opțiuni avantajoase de finanțare a instalației tale fotovoltaice. Totodată, echipa Restart se ocupă de toate detaliile, de la prima întâlnire până la finalizarea instalării. Oferim o expertiză bogată a echipei de instalare: peste 500 MW dezvoltați, inclusiv cel mai mare parc fotovoltaic din România.

Hai să ne cunoști! Ia legătura cu unul dintre specialiștii Restart Energy care te va ajuta să alegi sistemul fotovoltaic potrivit afacerii tale!