Scroll Top

Investiția în fermele solare, o oportunitate

Investitorii au, în zilele noastre, posibilitatea de a-și mări portofoliul și de a crea o schimbare în lume prin îmbrățișarea diferitelor oportunități ivite în mediul de afaceri. Una dintre acestea ar fi investiția în fermele solare. În articolele noastre, am arătat care sunt beneficiile energiei regenerabile pentru oameni, dar și pentru mediul înconjurător. Astfel, investiția inteligentă în energie solară este un câștig pentru toate părțile implicate, inclusiv pentru planetă.

Sistemele solare fotovoltaice sunt o investiție prietenoasă cu mediul și foarte profitabilă. Datorită designului lor modular, sunt flexibile și ușor adaptate la condițiile geografice și de infrastructură. De asemenea, au o întreținere extrem de redusă. Astăzi, panourile solare produc energie electrică verde la tarife competitive în multe regiuni ale lumii. Nu numai că sunt foarte apreciate datorită eficienței lor, dar mai presus de toate generează randamente mari pe termen lung. Totodată, oferă cel mai înalt nivel de fiabilitate și de securitate a investițiilor.

Rentabilitatea pe care o aduce investiția în fermele solare

O investiție în energie regenerabilă oferă alternative la combustibilii fosili și la alte surse de energie poluante. Dacă ești în căutare de oportunități de investiție și de dezvoltare, ia în considerare rentabilitatea investiției în ferma solară. Rentabilitatea medie a investiției pentru o fermă solară tradițională este între 10 și 20%. Conform unor estimări generale, majoritatea fermelor solare își plătesc sistemul fotovoltaic în cinci până la zece ani. Apoi au cel puțin 30 de ani de electricitate gratuită. Există o mulțime de alți factori de luat în considerare atunci când e determinată rentabilitatea investiției unei ferme solare. Printre aceștia se numără vremea, costul instalării, dimensiunea sistemului și tehnologia utilizată.

Cât de profitabile sunt fermele solare?

Investiția într-un teren, cheltuielile generale ale panourilor solare și alte elemente necesare pornirii unei ferme solare pot părea, la o primă vedere, copleșitoare. Însă, proiectele solare reprezintă o investiție pe termen lung, cu potențial de profit solid. După investiția inițială, fermele solare oferă venituri recurente pentru anii următori. Îți prezentăm mai jos ce presupune investiția în fermele solare și care sunt beneficiile majore ale acesteia.

  • Fermele solare susțin utilizarea unei surse naturale de energie și reduc dependența țării de combustibilii fosili
  • Soarele oferă energie nelimitată, mai mult decât am putea folosi vreodată
  • În locații ideale cu mult soare, fermele pot genera venituri 12 luni pe an
  • Dacă ești deja proprietarul unei bucăți de pământ, venitul ar putea fi mai mare decât folosirea acestuia exclusiv pentru culturi
  • În ultimul deceniu, au existat o creștere explozivă și un interes pentru industria solară
Investiția în fermele solare, o oportunitate
Investiția în fermele solare este una inteligentă și reprezintă un câștig atât pentru oameni, dar și pentru planetă

Ce-ți trebuie pentru a pune pe picioare o fermă solară

Energia solară este o industrie care evoluează rapid, cu multe moduri diferite de a te implica și de a investi în viitor. Iată care sunt principalii pași pentru a începe o fermă solară.

  1.  Realizează o cercetare amănunțită
    – De cât teren ai nevoie?
    – Care sunt cerințele legale pentru înființarea unei ferme solare?
    – De câte panouri solare ai nevoie?
    – Cum vor funcționa conexiunile electrice?
    – Cum va fi curățat și întreținut sistemul solar?
  2. Găsirea terenului pentru fermă, în cazul în care nu dispui deja de el
  3. Crearea structurilor de energie fotovoltaică. Experții în investiții solare recomandă colaborarea cu o singură companie atât pentru instalarea, cât și pentru întreținerea panourilor solare și a structurii.

Ia legătura cu specialiștii Restart Energy, care te vor sfătui și ghida în alegerea sistemului fotovoltaic necesar afacerii tale!