Montajul panourilor solare: ce trebuie să știi

Specialiștii sunt de părere că primăvara și vara sunt cele mai bune perioade pentru producerea energiei solare. Multă lume spune că primăvara ar fi cel mai potrivit anotimp pentru a monta panouri fotovoltaice. De fapt, cele mai bune anotimpuri pentru a instala sistemul solar sunt toamna și iarna. Instalarea sistemului fotovoltaic solar în această toamnă înseamnă economii la facturile de electricitate și pregătiri pentru producerea de energie până în lunile de primăvară de vârf, aprilie și mai. În acest articol ne propunem să îți arătăm ce presupune montajul panourilor solare și care sunt etapele acestui proces.

Unii antreprenori și proprietari de locuințe așteaptă să vină vara pentru a-și începe proiectul, deoarece cred că panourile solare nu produc energie electrică iarna. Din contră. Panourile solare generează energie pe tot parcursul anului. Te vei bucura de beneficiile financiare ale energiei solare de îndată ce panourile sunt conectate. Chiar dacă producția pe timp de iarnă este mai mică din cauza luminii mai difuze a soarelui și a unei pierderi de aproximativ 3% din cauza zăpezii, panourile solare funcționează, de fapt, mai eficient atunci când afară este frig.

Pași necesari în montajul panourilor solare

Chiar și după ce ai ales cele mai bune panouri solare pentru afacerea ta sau pentru propria locuință, există câțiva pași vitali în procesul de instalare. Aceștia sunt esențiali pentru asigurarea unui sistem de energie regenerabilă fiabil și eficient. Iată cum să pregătești montajul panourilor solare:

 1. Realizarea unei anchete a șantierului cu un inginer. Odată ce alegi cea mai bună companie din domeniul energiei solare și semnezi un contract, aceasta va trimite un inginer la sediul firmei tale sau la domiciliu pentru a evalua sistemul electric actual.
 2. Acte, permise, birocrație. Înainte de instalarea panoului solar, vei avea de trecut prin câteva etape birocratice. Mai exact, va trebui să obții toate permisele și documentația potrivită pentru ca montajul panourilor solare să îndeplinească toate cerințele locale de siguranță.
 3. Comandarea echipamentului potrivit. Acum, instalatorul va fi gata să comande echipamentul necesar următoarelor etape.

Ce urmează după obținerea tuturor avizelor necesare instalării

Pentru a instala sistemul solar potrivit casei tale, apelează cu încredere la firme de specialitate, care oferă servicii complete și de calitate. Următorii pași după obținerea tuturor actelor și comandarea echipamentului sunt:

 • Configurarea schelelor
 • Instalarea suporturilor pentru panouri solare
 • Montajul panourilor solare
 • Conectarea panourilor fotovoltaice
 • Instalarea invertorului solar și a bateriei solare
 • Conectarea invertorului la unitatea de consum
 • Pornirea și testarea panourilor solare
Montajul panourilor solare: ce trebuie să știi
Cu echipa de profesioniști de la Restart Energy, montajul panourilor solare se efectuează în condiții de maximă siguranță

Echipa Restart Energy te ajută în procesul de alegere și instalare a sistemului fotovoltaic

Restart Energy vine în ajutorul tău cu o expertiză bogată a echipei de instalare (peste 500 MW dezvoltați, inclusiv cel mai mare parc fotovoltaic din România). Veștile bune continuă cu zero dificultăți pentru compania ta. Ce înseamnă acest lucru? Echipa Restart se ocupă de toate detaliile, de la prima întâlnire până la finalizarea instalării. De asemenea, ai acces la opțiuni avantajoase de finanțare a instalației tale fotovoltaice. Ce îți mai oferim dacă ne alegi pe noi:

 • Vizităm gratuit sediul tău, fără compromis, calcule personalizate și oferte optimizate.
 • Oferta ta preliminară va fi disponibilă în termen de 5 zile pentru semnare.
 • Implementarea proiectului tău va dura 3-6 luni, predat la cheie, cu o garanție de 10 ani.

Ți-am stârnit curiozitatea? Contactează-ne și convinge-te de seriozitatea și profesionalismul echipei Restart Energy!

Related Posts