Oportunități de energie solară: ce spun investitorii

Potrivit investitorilor, următorul val de oportunități de energie solară îl reprezintă celulele perovskite, agrivoltaicele și robotica. Vestea bună este că generarea de energie solară a crescut în vara aceasta în Europa. Specialiștii preconizează că industria energiei regenerabile va fi pe un trend ascendent până în 2050, iar energia solară va fi sursa numărul unu de energie. Energia solară nu numai că reduce facturile și emisiile de gaze cu efect de seră, dar nici nu generează poluanți și toxine dăunătoare.

În ultimii ani, energia verde a devenit din ce în ce mai accesibilă. Astăzi, toată lumea are acces la panouri solare performante, de calitate superioară. Costurile au scăzut cu nu mai puțin de 90% din 2010 încoace. Un element important care determină extinderea energiei solare la nivel global este conștientizarea publicului. Oamenii sunt acum din ce în ce mai educați cu privire la beneficiile uriașe ale energiei solare. Astfel, investițiile în energia regenerabilă vor continua pe măsură ce conștientizarea și sprijinul publicului vor crește.

Agrivoltaica, un domeniu care câștigă tot mai mult teren

Investitori din întreaga lume au făcut deja pasul cel mare către energia solară. Domeniul care câștigă din ce în ce mai mult teren este agrivoltaica (agrivoltaics, în lb. engleză). Agrosolarul sau agrivoltaica presupune utilizarea simultană a suprafețelor de teren atât pentru generarea de energie solară fotovoltaică, cât și pentru agricultură. Terenul agricol este cel mai potrivit pentru fermele solare în ceea ce privește eficiența. Cel mai mare profit poate fi generat de industria solară prin înlocuirea terenurilor agricole cu câmpuri de panouri solare, spre deosebire de utilizarea terenului sterp. Cele mai convenționale sisteme instalează panouri solare fixe deasupra culturilor de câmp deschis sau între culturi. Este posibilă optimizarea instalației prin modificarea densității panourilor solare sau a înclinării acestora.

Oportunități de energie solară cu celule solare perovskite

Una dintre tehnologiile solare cu cea mai rapidă creștere o reprezintă celulele solare perovskite. Pentru a crea celulele solare perovskite, oamenii de știință au folosit pasivarea stratului de celule solare active. Acest lucru a crescut eficiența celulei și a îmbunătățit semnificativ stabilitatea acesteia. Această metodă a fost considerată una dintre cele mai de succes strategii pentru eliminarea defectelor materialelor perovskite și a efectelor negative ale acestora. Suprafața perovskită pasivată devine mai rezistentă la condițiile ambientale, cum ar fi temperatura sau umiditatea.

Oportunități de energie solară: ce spun investitorii
Agrivoltaicele reprezintă oportunități de energie solară pe care investitorii sunt dispuși să le încerce din ce în ce mai mult în viitor

5 tehnologii solare ale viitorului

Cercetătorii au identificat recent cinci tehnologii solare care vor avea cel mai mare impact asupra industriei solare în următorii ani.

  1. Fermele solare plutitoare sunt mai ieftin de instalat. Pot produce mai multă energie decât panourile solare de pe uscat datorită efectului de răcire al apei.
  2. Tehnologia solară integrată în clădire permite încorporarea de panouri solare în arhitectura unei clădiri.
  3. Solar skins (învelișurile solare) presupun personalizarea fotovoltaicelor pentru un aspect estetic.
  4. Solar fabrics sau ”țesăturile solare” înseamnă îmbrăcăminte care poate genera energie solară în timp ce ne aflăm în mișcare.
  5. Barierele solare de zgomot pot fi folosite pe drumuri și autostrăzi pentru a genera energie solară, reducând în același timp poluarea fonică.

Contactează unul dintre specialiștii Restart Energy și află cum poți investi în energie solară, care îți va aduce numeroase beneficii în viitor!