Scroll Top

Orașe mici cu energie inepuizabilă

Orașe mici cu energie inepuizabilă

Orașele inteligente nu mai sunt doar o predicție a viitorului. Orașele inteligente pot deveni realitate datorită soluțiilor de energie inepuizabilă și curată din surse regenerabile. Iluminatul public alimentat de panouri fotovoltaice, stațiile de încărcare a vehiculelor electrice la orice colț de stradă, instituțiile publice, școlile, spitalele, care pot fi exploatate cu resurse minime datorită energiei verzi, sunt doar câteva dintre proiectele urbane importante.

Beneficiile orașelor verzi sunt multe, de la optimizarea și simplificarea costurilor consumului de energie inepuizabilă până la cele asociate investițiilor și dezvoltării orientate spre capital. Proiectele urbane bine puse la punct se pot transformă în profit. Panourile fotovoltaice sau sistemele de energie eoliană sunt soluții care pot aduce o sumă considerabilă de bani la buget prin gestionarea corectă a surplusului de energie.

Câte panouri solare ar fi necesare să ofere energie inepuizabilă unui întreg oraș?

Un mic oraș din Bărăgan deține peste 400 de panouri solare, eficiente pentru mediu și pentru costurile energiei electrice. Este un sistem inovator orientat spre razele soarelui cu o stație meteo încorporată care furnizează datele necesare. Tehnologia folosește doar energie solară. Trackerul se va deplasa pe două axe cu ajutorul unui sistem hidraulic, care este acționat de două motoare electrice.

Centrala fotovoltaică este formată din nu mai puțin de 432 de panouri solare și a fost construită cu fonduri europene. A costat două milioane de lei. Când este gata, toate instituțiile publice vor fi alimentate. Panourile solare vor acoperi aproximativ 70%-80% din consumul de energie. Se vor putea înlocui și centralele din școli, grădinițe, instituții publice, care în prezent folosesc gaz. Prin acest fel un oraș poate deveni independent din toate punctele de vedere, iar acesta poate fi doar începutul.

Alba Iulia- orașul cu panouri fotovoltaice folosite la scală largă

Alba Iulia din România se clasează printre primele 100 de orașe din lume care folosește energie regenerabilă. Acesta folosește mai mult de 70% din energie electrică din surse regenerabile. Acest oraș folosește 99% energie regenerabilă, din care 96% provine din hidroenergie, 1% eolian, 2% solar și 1% gaz natural. Energia din hidrocentrale este considerată energie verde din surse regenerabile. Totodată, primăria a investit în mai multe astfel de proiecte de producere a energiei. De exemplu, Bazinul Olimpic Alba Iulia a fost instalat cu 21 de panouri solare fotovoltaice și un sistem solar de încălzire a apei, cu scopul de a asigura economii semnificative la facturile utilităților.

Direcția strategică a orașului este de a promova utilizarea energiei regenerabile pentru a satisface cât mai mult posibil din nevoile de energie inepuizabilă ale orașului, reducând dependența de combustibili fosili. Pe acoperișurile clădirilor publice și pe terenurile municipale disponibile vor fi instalate, de asemenea, sisteme de generare a energiei electrice cu panouri fotovoltaice.

Compania Restart Energy, te poate ajuta să economisești cu până la 50% costurile de energie electrică ale afacerii tale și nu numai. Te întrebi cum poate pachetul oferit de noi să satisfacă nevoile companiei tale? Apelează la consultații noștri pentru mai multe informații și vei primi garantat răspunsuri la întrebările tale.

Related Posts