Scroll Top

Panourile fotovoltaice – o investiție bună?

Panourile fotovoltaice - o investitie buna

Deseori auzi oamenii vorbind despre panourile solare fotovoltaice, dar sunt ele benefice? Ei bine, panourile solare sunt o sursă de energie regenerabilă și totodată o alternativă sustenabilă. Acestea au rolul de a capta radiația solară și de a o transforma în energie electrică. De asemenea, acestea reduc considerabil costurile încălzirii, fapt observabil cu trecerea timpului. Astfel, investiția în energia verde este cea mai bună decizie, aceasta nu mai este la fel de costisitoare și se amortizează în termen relativ scurt. Cu trecerea timpului, vei deveni independent de furnizorii de energie. Dacă sistemul tău este optim, vei deveni producător al energiei, adică factura va scădea considerabil.

1. Diferența de cost

În acest an, prețul energiei electrice clasice este de 0.6686775/kWh (TVA inclus),  pentru o tensiune medie. În schimb, pentru o tensiune joasă, costul crește considerabil.

Acum, întrebarea este câți W consumă o gospodărie a unui român? Să analizăm produsele de uz zilnic care necesită energie, considerând consumul lor minim posibil: frigider (500 W), televizor (200 W), mașină de spălat (2000 W), aspirator (1200 W), iluminat (150 W), cuptor cu microunde (1000 W), mașină de spălat vase (2000 W).

Deoarece aceste dispozitive nu sunt pornite aproape niciodată simultan, putem reduce la jumătate puterea utilizată. La toate acestea, se adaugă și sursa de încălzire a casei, care poate fi realizată prin mai multe moduri. Aici se implică panourile fotovoltaice, sistemele solare economisind banii consumatorului.

2. Avantajele panourilor solare fotovoltaice

Este adevărat, sunt necesare costuri pentru a instala aceste surse, dar beneficiile vor fi vizibile după scurt timp. Panourile fotovoltaice sunt excelente pentru a produce și asigura necesarul de energie pentru toată casă, la prețuri mai mult decât avantajoase, iar la primirea facturii, vei fi cel mai fericit. În plus, panourile solare reprezintă o sursă de energie inepuizabilă și vin cu o garanție de 25 de ani. Sistemul de panouri solare va aduce o producție aproximativă de peste 4.100 kWh. Asta ar însemna o economie de 1.250 de lei/an și o recuperare a investiției în 3 ani.

3. Programul Casa Verde

Credem că majoritatea dintre noi am auzit de programul gestionat de Administrația Fondului pentru Mediu(AFM).  Acesta presupune instalarea de sisteme de încălzire ce utilizează energie regenerabilă, completarea sau înlocuirea sistemelor clasice,  beneficiari fiind persoanele fizice. Toți cei care locuiesc în România, dețin imobilul-teren si imobilul-construcție pe care vor fi instalate panourile fotovoltaice, nu au obligații restanțe la stat, nu au fost condamnați pentru infracțiuni împotriva mediului și nu au mai primit finanțe în alte sesiuni ale programului Casa Verde își pot depune dosarul.

În plus, pentru a reduce consumul de energie al locuinței tale, poți contacta Restart Energy. Dacă ți-am stârnit interesul, apelează la consultații noștri pentru mai multe informații și pentru a vedea cum se poate adapta proiectul Restart Solar în funcție de nevoile personale sau chiar ale companiei tale.

Related Posts