Piața energiei solare, din ce în ce mai atractivă

Am auzit cu toții că panourile solare pot economisi bani. Specialiștii în domeniu spun că acest lucru este cât se poate de adevărat. Există oameni care încă se tem că instalarea panourilor solare ar fi o afacere costisitoare. Trebuie să știi că panourile solare au devenit mai ieftine cu peste 60% în ultimii ani. În zilele noastre, piața energiei solare este din ce în ce mai atractivă.

Nu este niciun secret că energia solară a cunoscut o creștere fenomenală în ultimii ani. Acest lucru se datorează atât îmbunătățirilor tehnologice care au dus la reduceri de costuri, cât și dezvoltării domeniului energiei regenerabile. Simțim pe propria piele cum prețurile la energie electrică cresc pe zi ce trece. Acesta este momentul potrivit pentru ca proprietarii de case și antreprenorii să devină independenți trecând la energie solară.

Avantajele oferite de piața energiei solare

Energia solară este atractivă, deoarece generează în jur de 4% din energia globală în acest moment, dar această pondere ar putea crește de cinci ori până în 2050. Totodată, energia solară este benefică din multe alte motive.

  • Este forma de energie regenerabilă cu cea mai rapidă creștere.
  • Este cea mai ieftină sursă de energie.
  • Poate ajuta țările să atingă obiectivele de emisii nete zero și beneficiază de stimulente guvernamentale.
  • Soluțiile de stocare s-au îmbunătățit.
  • Instalarea panourilor solare în spațiile existente, inclusiv în parcări, terenuri agricole și corpuri de apă, oferă multe avantaje.

Celule solare super-eficiente, testate în laboratoare

Odată cu creșterea cererii de instalații fotovoltaice, se preconizează o creștere a rețelei de depozitare. Acest fapt stimulează cererea de baterii alimentate cu ioni de litiu pentru depozitul de energie solară. Toate acestea transformă piața energiei solare într-una extrem de atractivă pentru investitori. O altă cale de îmbunătățire a performanței celulelor solare este sporirea eficienței acestora. Astfel, celulele solare cu mai mult de un strat de material de captare a luminii pot atrage mai mulți fotoni decât celulele solare cu un singur strat. Recent, celulele solare testate în laborator, cu patru straturi, pot capta 46% din energia luminoasă. Aceste celule sunt încă în mare parte prea scumpe și greu de realizat pentru uz comercial. Totuși, cercetările aflate în curs de desfășurare ar putea face posibilă într-o zi implementarea acestor celule super-eficiente.

Piața energiei solare din ce în ce mai atractivă
Piața energiei solare este în creștere datorită îmbunătățirii tehnologiilor din acest domeniu aflat în expansiune

Restart Energy te ajută să alegi sistemul solar potrivit afacerii tale

Restart Energy susține antreprenoriatul românesc. Misiunea noastră este să ne ajutăm clienții să își optimizeze afacerea, prin reducerea costurilor lunare în ceea ce privește factura de utilități. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, lucrăm zi de zi. Iată de ce să alegi Restart Energy pentru ca afacerea ta să aibă un viitor sigur și profitabil.

  • Identificăm cea mai bună soluție de furnizare a energiei pentru siguranța afacerii tale, indiferent de domeniul de activitate
  • Optimizarea financiară a costului privind consumul de energie
  • Transparența și flexibilitatea relației contractuale
  • Cea mai eficientă comunicare la distanță, fără timp de așteptare

Apelează cu încredere la Restart Energy și află cum te poate ajuta energia solară să-ți crești frumos afacerea!