Potențialul energiei verzi: inovație continuă

În fața provocărilor climatice există un singur scut și anume energia regenerabilă. Combustibilii fosili, cum ar fi cărbunele, petrolul și gazul, sunt de departe cel mai mare contributor la schimbările climatice globale. Reprezintă peste 75% din emisiile globale de gaze cu efect de seră și aproape 90% din toate emisiile de dioxid de carbon. Sursele regenerabile de energie sunt disponibile din abundență peste tot în jurul nostru. Sunt furnizate de soare, vânt, apă și emit puține sau deloc gaze cu efect de seră sau poluanți în aer. În acest sens, potențialul energiei verzi pare să fie infinit.

Specialiștii s-au pus de acord că, pentru a evita cele mai grave efecte ale schimbărilor climatice, emisiile trebuie reduse cu aproape jumătate până în 2030. Totodată, planul este să ajungă la zero până în 2050. Este cert că pentru a realiza acest lucru, trebuie să punem capăt dependenței de combustibilii fosili și să investim în surse alternative de energie care sunt curate, accesibile, durabile și de încredere.

De ce energia regenerabilă este benefică pentru sănătatea noastră

Îți prezentăm mai jos trei motive pentru care accelerarea tranziției către energia curată este calea către o planetă sănătoasă atât pentru noi și familiile noastre, dar și pentru generațiile viitoare.

  1. Energia regenerabilă este mai sănătoasă. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), aproximativ 99% dintre oamenii din lume respiră aer care depășește limitele de calitate. Trecerea la surse curate de energie, cum ar fi energia solară și energia eoliană, contribuie substanțial la crearea unui mediu curat și sănătos.
  2. Energia regenerabilă este mai ieftină. Un lucru este clar. Prețurile la tehnologiile de energie regenerabilă scad rapid. Costul energiei electrice generat din energia solară a scăzut cu 85% între 2010 și 2020.
  3. Energia regenerabilă are importanță economică. Tehnologiile eficiente și fiabile din surse regenerabile pot crea un sistem mai puțin predispus la șocurile pieței. De asemenea, pot îmbunătăți securitatea energetică prin diversificarea opțiunilor de alimentare cu energie.

Potențialul energiei verzi și inovațiile din acest domeniu

Industria energetică este în continuă transformare, iar sursele regenerabile de energie sunt în creștere. Iată șase inovații care fac industria energetică mai sustenabilă.

  • Fotosinteza artificială. Acesta reprezintă procesul de captare și stocare a energiei din lumina soarelui.
  • Energia mareelor. Similară cu cea solară, este o sursă consistentă de energie.
  • Țiglele solare. Această inovație folosește conceptul panourilor fotovoltaice, dar în loc să pună panouri pe acoperiș, plăcile de țiglă sunt panouri solare.
  • Electricitate din nanotuburi de carbon. Acestea sunt atomi de carbon rulați în molecule singulare, care pot genera energie electrică.
  • Copaci cu energie solară imprimați 3D. Aceștia presupun tulpini pe bază de lemn cu frunze de panouri solare.
  • Anvelope electrice. Sunt un nou concept, iar anvelopele s-ar încărca în timpul utilizării. Acestea ar fi alimentate de căldura de frecare de pe drum.
Potențialul energiei verzi: inovație continuă
Potențialul energiei verzi este infinit și poate fi exploatat la maximum pentru un mediu înconjurător curat și sănătos

Restart Energy susține antreprenoriatul românesc

Dintre toate sursele date de energie regenerabilă, energia solară are cel mai mare potențial. Restart Energy te ajută să-ți dezvolți afacerea prin instalarea de panouri solare. Misiunea noastră este să îți asigurăm cea mai plăcută experiență de furnizare a energiei 100% verde. Totodată, ne ajutăm clienții să își optimizeze afacerea, prin reducerea costurilor lunare în ceea ce privește factura de utilități.

Ia legătura cu unul dintre specialiștii Restart Energy și află cum poți să te bucuri și tu de avantajele energiei solare!