Scroll Top

Previziuni financiare pe piața energetică

Previziuni financiare pe piata energetica - energie verde

Se discută mult în media despre sustenabilitate și energie verde. Afacerile și gospodăriile individuale își îndreaptă atenția spre surse alternative.  E adevărat că piețele energetice îți susțin economiile și viața de zi, fiind încă puternic reglementate de stat. Însă, furnizorii de energie care odată beneficiau de monopol și de tarife stabilite de guvern, întâlnesc acum conceptul de liberalizare. Pe o piață deschisă a energiei, legile cererii și ofertei determină prețul.

Dereglementarea nu este singura forță transformatoare care schimbă peisajul piețelor energetice. Actuala revoluție a energiei regenerabile transformă întreaga industrie. În același timp, noile tehnici de producție, cum ar fi fracking-ul, au făcut mai multe gaze naturale și petrol disponibile pe piețe.

Poți citi în fiecare zi mai multe articole despre energie în ziare și presa de specialitate. Dar, cu siguranță nu vei avea timp niciodată să le citești pe toate. Și chiar dacă o faci, ai nevoie de cineva cu care să schimbi idei și opinii. În plus, este dificil să găsești o perspectivă imparțială atunci când vine vorba de materii prime care generează costuri atât pentru companii, cât și pentru consumatori.

Ce este energia fotovoltaică?

Energia fotovoltaică este energia obținută prin transformarea razelor solare în energie electrică prin intermediul efectului fotoelectric. Acest efect se referă la capabilitatea unor anumite materiale  de a capta fotoni și de a elibera electroni, generând curent electric. Este astfel un tip de energie regenerabilă, inepuizabilă și nepoluantă datorită provenienței sale. Aceasta poate fi produsă în instalații, de la mici generatoare pentru autoconsum până la mari centrale fotovoltaice.

Pentru a face acest lucru, se folosește un dispozitiv semiconductor numit celulă sau celulă fotovoltaică. El poate fi realizat din siliciu monocristalin, policristalin sau amorf sau din alte materiale semiconductoare cu peliculă subțire. Cele de siliciu monocristalin sunt obținute dintr-un singur cristal de siliciu pur și ajung la randamentul maxim, între 18% și 20% în medie. Cele din siliciu policristalin sunt realizate din mai multe cristale, deci sunt mai ieftine. Acestea au o eficiență medie cuprinsă între 16% și 17,5%. Cele din siliciu amorf au o rețea cristalină dezordonată, ceea ce duce la performanțe mai slabe (eficiență medie între 8% și 9%) dar și la un preț mai mic față de celelalte.

Proiectul Casa Verde – Avantaje energie verde

Conform agenției pentru Protectia Mediului Mureș, această inițiativă la scară largă își propune să îmbunătățească calitatea aerului prin reducerea emisiilor de carbon. Panourile fotovoltaice joacă un rol principal pentru că generează electricitate din energie verde, direct în locuințe.

Cu cât participarea la acest proiect este mai mare, cu atât este mai mare proporția consumului casnic care intră în sistemul național. Acesta este un proiect popular în rândul cetățenilor, dovada fiind numărul mare de oameni care doresc să monteze astfel de panouri fotovoltaice. Fiecare cetățean ar trebui să ia în considerare câte panouri fotovoltaice trebuie să pună pentru a-și asigura propriul consum de energie verde. Investiția în acest proiect este foarte mică pentru cetățeni întrucât Fondul pentru Mediu acoperă 90% din cost.

Oferta Restart Solar oferă business-ului tău posibilitatea de a deveni verde. Citește mai multe detalii despre investiție și planul potrivit ție.

Related Posts