Scroll Top

Scapă de grija majorării prețului la energie electrică!

Scapă de grija majorării prețului la energie electrică!

E normal să te îngrijoreze creșterea prețurilor la energie electrică din ultima perioadă. E de asemenea normal să-ți pui întrebări, de genul: cum pot reduce cheltuielile, fără să tai din consumul necesar?

Răspunsul e simplu: devino prosumator. 

Pro sau con – ce e un prosumator?

Probabil ai mai auzit acest termen până acum, dar nu ești sigur la ce se referă. Conform legii nr. 220/2008, prosumatorul este orice client final care deține instalații de producere a energiei electrice. Bineînțeles, există câteva condiții, cum ar fi că instalațiile deținute, inclusiv în cogenerare, să nu depășească puterea de 27 kW. De asemenea, producția de energie electrică trebuie să aibă ca scop principal uzul personal, nu comercializarea.

Pentru un prosumator, soluția cea mai avantajoasă sunt panourile fotovoltaice. Acestea preiau energia solară proiectată pe acoperișul locuinței sau al spațiului comercial/industrial și o transformă în energie electrică. 

Care sunt avantajele?

Odată cu liberalizarea pieței, s-au înregistrat scumpiri masive în furnizarea energiei electrice. Din moment ce nu poți elimina această necesitate din viață, soluția ar fi să începi prin a-ți produce propria energie. 

Cum? Cu ajutorul panourilor fotovoltaice. Energia fiind produsă natural dintr-o resursă regenerabilă, prosumatorul se poate bucura de toată energia electrică necesară, fără să se îngrijoreze de cheltuieli. Ba mai mult, are de câștigat! Tehnic, poți alege între două tipuri de panouri solare:

  • On-grid: racordate la rețeaua de energie electrică solară;
  • Off-grid: panouri solare independente energetic, ce utilizează baterii.

Odată racordate la rețeaua unui furnizor, panourile solare generează și un venit.

Cum funcționează?

Desigur, într-o lună de zile, panourile nu vor produce doar strictul necesar. Acestea vor deveni surse de energie constante, iar energia în plus (care rămâne neutilizată) va fi trimisă înapoi în rețeaua furnizorului.

Iar tu, prosumatorul, vei fi răsplătit. Conform legilor în vigoare, regularizarea se va face lunar, valoarea energiei injectate în rețea apărând cu minus pe factura curentă. În cazul în care energia electrică injectată în rețea depășește cantitatea consumată în luna respectivă, ea va figura cu minus pe următoarea factură. 

Mai mult, dacă valoarea energiei electrice solare injectate depășește 100 de RON, furnizorul are obligația de a achita diferența prosumatorului în 15 zile lucrătoare.

Energie electrică solară = reducem amprenta de carbon

Nu în ultimul rând, aceste sisteme solare protejează planeta. Energia electrică este printre principalii poluatori ai zilelor noastre. Cu fiecare an ce trece, emisiile de CO2 ating noi culmi îngrijorătoare. În 2021, emisiile de CO2 generate de producerea energiei au atins 36,3 gigatone (creștere de 6% față de anul precedent).

Conform directivelor Uniunii Europene, pentru a proteja planeta, e nevoie de măsuri drastice. Pana la 2030, UE își propune să reducă emisiile de dioxid de carbon cu 45%. De asemenea, ținta este să creștem producția de energie electrică din surse regenerabile de la 20% la 32%. 

Instalarea unor panouri solare înseamnă astfel un pas către sustenabilitate și către un viitor mai bun.

Cum poate pachetul oferit de noi satisface nevoile companiei tale?

De la înființare, Restart Energy a fost printre primii susținători ai sustenabilității. Oferta Restart Solar are în vedere furnizarea de energie verde pentru companii, spații comerciale, cât și persoane fizice. Până în prezent, echipa noastră a dezvoltat peste 500 MW, printre care și cel mai mare parc fotovoltaic din România.

În medie, o centrală fotovoltaică are o durată de viață de aproximativ 25-30 de ani. În acest timp, proiectele noastre vor evita 52128 tone de CO2 și 508 kg deșeuri radioactive. Oferta Restart Solar nu e doar una smart pentru planetă, ci și pentru tine. 

Îți oferim o vizită de consultare gratuită, fără compromis, dar cu ofertă personalizată. Dacă totul merge bine, vei avea oferta noastră în cinci zile lucrătoare. Centrala fotovoltaică va fi gata în maxim 6 luni.

În funcție de oferta aleasă, te vei bucura de o producție anuală între 120 MWh și 1200 MWh. Asta înseamnă o economie anuală între 18,000€ și 180,000€ și amortizare în termen de 5 ani.

Te-am făcut curios? Apelează la consultații noștri pentru a vedea cum se poate adapta proiectul Restart Solar în funcție de nevoile companiei tale.

Related Posts