Sistem de energie solară: componență și utilizare

Tehnologiile solare convertesc lumina solară în energie electrică fie prin panouri fotovoltaice (PV), fie prin oglinzi care concentrează radiația solară. Această energie poate fi folosită pentru a genera energie electrică sau poate fi stocată în baterii. Componententele majore ale unui sistem de energie solară sunt panourile, invertorul, instalațiile de rafturi și unitățile de stocare a bateriei solare. Cele mai frecvent utilizate tehnologii solare pentru locuințe și afaceri sunt panourile fotovoltaice pentru a produce electricitate.

Întreprinderile și industria folosesc tehnologiile solare pentru a-și diversifica sursele de energie, pentru a îmbunătăți eficiența și pentru a economisi bani. Panoul solar (cunoscut și sub denumirea de celulă fotovoltaică sau celulă solară) este un dispozitiv care absoarbe fotonii din lumina soarelui și îi transformă în energie electrică.
În ultimii ani, conceptul de rețea și sistem de rețea inteligentă a devenit tot mai popular. Un sistem de energie solară eficient, cu o garanție solidă, va duce la recuperarea costului inițial și a energiei gratuite.

Cele șapte componente ale unui sistem de energie solară

Pentru instalarea unui sistem de energie solară conectat la rețea pentru afacerea ta sau pentru locuința proprie, există practic șapte componente principale de care vei avea nevoie.

 1. Panourile solare fotovoltaice
 2. Comutatorul electric permite să deconectezi și să întrerupi ieșirea de curent continuu de la panouri în cazul unor reparații sau probleme apărute.
 3. Baterii pentru depozitare cu ciclu profund. Sunt necesare pentru a stoca energia solară generată de panourile fotovoltaice.
 4. Controler de încărcare a bateriei
 5. Sistem de contorizare a sistemului de alimentare. Deținerea unui contor oferă o modalitate clară pentru a vedea câtă energie solară gratuită este furnizată de către panouri.
 6. Invertorul sistemului de energie solară. Este un dispozitiv care convertește electricitatea de curent continuu în electricitate de curent alternativ, pe care o folosește rețeaua electrică.
 7. Backup power (o sursă de putere de rezervă), necesară atunci când bateriile de stocare sunt goale.

Cât de importante sunt panourile solare

Panourile solare sunt, probabil, cea mai cunoscută componentă a unei instalații de energie solară. Acestea sunt partea vizibilă a sistemului și cheia succesului pentru orice configurație de energie solară. Fiecare panou solar folosește mai multe celule solare. Fiecare sistem de energie solară include de obicei mai multe panouri fotovoltaice. Sunt înclinate la un anumit unghi pentru a absorbi cât mai multă lumină solară pe parcursul zilei. Important de știut că procesul fotovoltaic începe cu celula solară din siliciu care absoarbe radiația solară. De acolo, razele soarelui interacționează cu celula de siliciu și electronii încep să se miște, creând un flux de curent electric. Cantitatea de energie electrică pe care o poate genera un panou depinde de mulți factori, printre care tipul de panou, amplasarea acestuia, ora din zi și temperatura. Pe scurt, energia solară generată de panourile fotovoltaice poate fi folosită pentru a alimenta o clădire întreagă.

Sistem de energie solară: componență și utilizare
Folosirea unui sistem de energie solară adecvat aduce beneficii pe termen mediu și lung afacerii tale

De ce să alegi Restart Energy pentru afacerea ta

Dacă ai o afacere și te-ai gândit să îmbrățișezi energia solară, iată patru motive pentru care Restart Energy reprezintă cea mai bună opțiune pentru tine.

 • Identificăm cea mai bună soluție de furnizare a energiei pentru siguranța afacerii tale, indiferent de domeniul de activitate.
 • Ajutăm clienții să își optimizeze afacerea, prin reducerea costurilor lunare în ceea ce privește factura de utilități.
 • Transparența și flexibilitatea relației contractuale.
 • Oferim soluții personalizate pentru antreprenori.

Alege Restart Energy și afacerea ta va avea numai de câștigat! Ia legătura cu unul dintre profesionșiștii noștri și află cum te poți bucura de beneficiile energiei solare!