Scroll Top

Sisteme solare fotovoltaice de la A la Z

Sisteme solare fotovoltaice de la A la Z

În ultima vreme, panourile solare au devenit tot mai populare, iar asta se datorează în mare parte și faptului că această sursă de energie este regenerabilă. Panourile solare sunt acum folosite pentru a genera electricitate în case și întreprinderi din întreaga lume, iar tehnologia evoluează constant. Totuși, nu toți cunosc exact ce sunt aceste panouri sau ce beneficii pot aduce.

În acest articol vom încerca să clarificăm lucrurile și să explicăm tot ce trebuie să știi despre cele mai des întâlnite surse de energie, și anume: panourile fotovoltaice.

Ce sunt sistemele solare fotovoltaice?

Sistemele solare fotovoltaice sunt instalații care transformă radiația solară în energie electrică. Ele se compun din siliciu, care transformă energia luminoasă în electricitate, și dintr-un invertor, care transformă energia electrică în curent alternativ.

Instalarea unui sistem solar fotovoltaic are numeroase beneficii:

  • Este o sursă de energie verde;
  • Nu produce emisii poluante;
  • Nu necesită mentenanță specială;
  • Reduce costurile cu energia electrică.

Tipuri de sisteme solare fotovoltaice: Monocristaline, Policristaline și Amorfe

Sistemele solare fotovoltaice pot fi clasificate în funcție de numărul de celule fotovoltaice din panou, tipul de celule folosite și aranjamentul acestora. Cele mai răspândite sisteme fotovoltaice sunt cele monocristaline, policristaline sau amorfe.

  • Panourile solare monocristaline

Panourile solare din siliciu monocristalin, sunt deosebit de potrivite pentru suprafețe plane și lumina directă a soarelui. Panourile solare din siliciu monocristalin sunt fabricate dintr-o singură bucată de siliciu, ceea ce le face mai eficiente decât alte tipuri de panouri solare. Drept urmare, sunt ideale pentru utilizare în zone cu lumină solară puternică și umbrire redusă.

  • Panourile solare policristaline

Fiind ideale pentru locațiile unde energia solară este disponibilă în mod regulat, panourile solare policristaline reprezintă una dintre cele mai inovatoare soluții pentru producerea de energie verde, sustenabilă. Panourile policristaline sunt fabricate din mai multe cristale de siliciu. Ele nu au suprafața sau culoarea uniformă, deci oferă un rezultat mai mic, dar pot fi achiziționate la prețuri mai avantajoase față de cele monocristaline.

  •  Panourile solare amorfe

Panourile solare amorfe sunt fabricate din materiale plastice și au o putere redusă în comparație cu panourile monocristaline sau policristaline. Totuși, ele sunt foarte ieftine și pot fi folosite pentru instalații mici, cum ar fi o casă sau un birou. Acestea sunt, de asemenea, mai ușor de instalat, ceea ce le face o alegere bună în cazul unui buget redus.

Eficiența acestor sisteme solare fotovoltaice

Eficiența panourilor solare este variabilă, în funcție de tipul de celule folosite și de condițile climei. Panourile solare monocristaline sunt cele mai eficiente panouri solare, convertind aproximativ 22-27% din energia primită în energie electrică. Panourile solare policristaline convertesc aproximativ 15-22% din energia solară în energie electrică. Iar cele amorfe, cele mai slabe dintre toate, convertesc aproximativ 10% din energia solară în energie electrică.

Durata de viață și recuperarea investiției

Panourile solare au o durată de viață cuprinsă între 20 și 25 de ani, iar recuperarea investiției se realizează în general în 5-7 ani. De asemenea, trebuie menționat faptul că panourile solare nu necesită întreținere specială.

Aflați mai multe informații despre oferta noastră: Restart Solar

La Restart Energy, suntem mândri să oferim o gamă largă de soluții solare care pot satisface nevoile oricărei afaceri sau locuințe. Fie că ești în căutarea unui sistem care să reducă costurile energiei sau dorești să treci complet la sisteme solare fotovoltaice, avem soluția perfectă pentru tine.

Echipa noastră de experți este disponibilă pentru a-ți răspunde la orice întrebări legate de valorificarea energiei solare prin panouri. De asemenea, oferim consultații gratuite pentru a te ajuta să determini care sistem este cel mai potrivit pentru nevoile tale.

Dacă sunteți interesat de instalarea unui sistem fotovoltaic, ne puteți contacta pentru mai multe informații despre oferta noastră Restart Solar.

Related Posts