Scroll Top

De ce sa alegi un producator de energie verde

In ultimii ani, energia verde a devenit un concept din ce in ce mai popular, in mare parte pe fondul incalzirii globale. Adevarul este ca vorbim despre un fenomen care provoaca discutii din ce in ce mai aprinse, majoritatea specialistilor considerand ca lucrurile pot merge inspre mai rau, atata cat timp oamenii nu vor lua atitudine. Deci, de ce sa iei in calcul un producator de energie verde?

Trecerea la un producator de energie verde

Folosirea energiei verzi reprezinta cea mai eficienta metoda de combatere a incalzirii globale, beneficiile acesteia fiind numeroase. In mod evident, cel mai important este reprezentat de scaderea impactului poluarii asupra mediului inconjurator.

In mod normal, atmosfera planetei capteaza energia solara de care avem nevoie, iar restul este reflectata inapoi in spatiu, in special de catre gheata de la poluri, ce actioneaza ca un scut imens impotriva acesteia.

Prin consumul excesiv de energie din surse poluante, emisiile de CO2 sunt pompate in atmosfera, unde raman mii de ani. Din cauza ca nu parasesc atmosfera, acestea actioneaza precum o patura ce acopera planeta cu un strat gros de fum ce duc la incalzirea globala, fapt ce topeste gheata de la poluri, distrugandu-ne astfel defensiva

si formandu-se un cerc vicios ce duce la si mai multa incalzire. Dar acesta nu este singurul efect nociv! Resurele naturale ale pamanatului, precum carbunele, gazul sau petrolul, de altfel limitate, vor fi complet epuizate daca se constant exploatate, intr-un ritm alarmant.

Desigur, toate astea se pot schimba, daca din ce in ce mai multi consumatori fac trecerea catre un producator de energie verde.Energie verde

Cum arata un viitor verde?

Spre deosebire de combustibilii poluanti, energia regenerabila – dupa cum ii sugereaza si numele, de altfel – este inepuizabila. Energia provenita din hidrocentrale sau din turbinele de vant nu poate fi, teoretic, epuizata si nu produce deseuri ce poleaza atmosfera.

Prin folosirea acestor surse de enegie in concentratie cat mai mare oferim planetei noastre o pauza bine-meritata de la incalzirea constanta generata de-a lungul secolelor. Iar ca si consumator, poti face un mare bine planetei prin optarea pentru un producator de energie verde. 

In Romania consumul de energie regenerabila este in deplina crestere, estimandu-se ca pana in 2020 consumul total de energie verde va creste pana la 26.8%, depasind tinta de 25% impusa de Uniunea Europeana, iar pana in 2030 va deveni 35% din totalul energiei nationale.

Deci, esti pregatit pentru o schimbare? Restart Energy e aici ca sa te ajute.

Schimba-ti furnizorul online si beneficiezi de prima factura gratuita.

Related Posts