Scroll Top

Energie electrica naturala – 3 inventii surprinzatoare

inventii-noutati-electricitate

Energie electrică naturală – 3 invenții surprinzătoare

Suntem dependenți de energie electrica pentru ca orice aparatura si gadget din casa functioneaza
pe baza acesteia.

Uitam usor ca milioane de oameni traiesc fara acces la curent electric. Am putea spune “da bravo lor!”, poate-i mai bine asa. Dar, absenta unei surse de tensiune constanta, i-a determinat pe oameni sa se indrepte catre biomasa. precum lemnul, pe post de combustibil pentru incalzire si lumina.

Ce efect are lipsa de energie electrica?

Absența unei surse de energie electrica, cum spuneam îi determină pe oameni să consume mai mult combustibil, ce este costisitor și greu de obținut, dar și foare dăunător sănătății și mediului. În medie 4,3 milioane de decese au loc anual ca efect al poluării aerului, iar o mare parte dintre ele au loc în zonele în care curentul nu este disponibil. Vestea bună e că sunt invenții care pot stopa acest tablou trist.

Iata 3 invenții creative pentru energie durabilă

1. Gravity Light – lumină din gravitate

Cercetătorii au fost interesați să ofere soluții accesibile, ce nu pun în pericol sănătatea umană. Una dintre acestea se prezintă sub denumirea de: GravityLight. În zonele fără acces la energie electrica, multe persoane apelează la petrol lampant pentru a avea lumină și căldură. Nu numai că sunt foarte inflamabile, dar produc emisii echivalente cu fumatul în jur de 40 de țigări pe zi. GravityLight este un dispozitiv care generează lumină din gravitate. Surprinzator, nu? Își propune să ofere oamenilor lumină sigură și să elimine necesitatea lămpilor cu kerosen. Funcționarea acestuia nu costă nimic și își auto-acoperă cheltuielile în câteva săptămâni, având în vedere că ai nevoie doar de o greutate ca să funcționeze.
Urmareste videoul de mai jos ca sa vezi cum se utilizează:

 

2. Infinity Bakery – cuptorul cu energie electrica solara

Gătitul reprezintă o parte esențială pentru traiul într-o societate în curs de dezvoltare și depinde în mare parte de utilizarea lemnului. Această metodă nu este sustenabilă și contribuie la defrișarea pădurilor planetei. Infinity Bakery vine cu o soluție la îndemână, este acel cuptor ce se bazează pe puterea soarelui pentru a produce căldura. Folosind un vas mare parabolic reflectorizant, dispozitivul captează razele solare și le stochează în aparatul de gătit. Ca să continue drumul eco-friendly, cuptorul este realizat din materiale reciclate, preponderent din tobe de ulei aruncate.

Privește acest video reprezentativ:

3. Energie gratis de la bicicleta

Cunoscută ca și Free Electric Bike, este o bicicletă personalizată capabilă să alimenteze 24 de ore cu doar o oră de pedalat. Are capacitatea ca în același timp să ofere energie electrica pentru 24 de becuri, un telefon, ventilator și un încărcător de tabletă. Acest proiect este dezvoltat de Manoj Bhargava, un indian perspicace care își urmează scopul de a impacta pozitiv umanitatea.

Caută să dezvolte și să distribuie invențiile ce oferă soluții pentru probleme din zona energiei, sănătății și apei. Această mașinărie este creată din componente asemănătoare uneia standard, câteva greutăți, un alternator și o baterie de 12 V.

Cum ți s-au părut aceste 3 inventii care ofera energie electrica curata?

In caz ca nu stii multe despre noi, Restart Energy este un furnizor roman care te ajuta consumatorii casnici sa taie definitiv din costul facturilor la energie electrica cu o reducere anuală de pana la 20%, avand energie regenerabilă in proportie de 57% inclusă în fiecare pachet.

Romania merita aer curat si, schimbandu-ti furnizorul, poti contribui si tu la schimbare.
Daca te-am facut curios, citeste aici de ce sa alegi un producator de energie verde.

Related Posts