O reţetă de Paște plină de energie pentru copii

energie Restart Energy

O reţetă de Paște plină de energie pentru copii

Ne aflăm într-una dintre cele mai frumoase perioade ale anului, primăvara este în toi, iar sfintele sărbători pascale se apropie cu energie pentru întreaga familie. Cei mici din casă sunt nerăbdători să ia parte la acest eveniment, mai ales dacă pe mese se vor afla felurite bunătăţi.  Este plăcut şi interactiv pentru prichindei să se implice în prepararea unor reţete de Paște la care pot participa cu drag.

Te vom surprinde cu o reţetă simplă, dar plină de savoare care va aduce zâmbete în întreaga familie. Cei mai mulți copii mici adoră să măsoare și se amestece, să toarne și să decoreze prăjiturile. Optează să-i implici în activităţile ce ţin de bucătărie, veţi construi amintiri foarte frumoase şi ei se vor dezvolta armonios, vor aprecia munca şi treburile casnice în viitor.

Iepuraşi cu energie

Ingrediente pentru aluat:

 • jumătate de cană de lapte bătut, încălzit
 • 1/2 ceaşcă de unt, la temperatura camerei
 • 1/2 cană apă caldă
 • 2 ouă bătute
 • 1⁄2 cană de zahăr
 • 1 linguriţă de sare 1 lingură de drojdie uscată
 • 5 căni de făină

Cremă

 • 1/3 ceaşcă de unt, la temperatura camerei
 • 1/3 cană de zahăr
 • 1/2 cană de stafide
 • 1/2 ceașcă cipsuri de ciocolată
 • 1 linguriță scorțișoară

Spumă de ou

1 ou, ușor amestecat cu apă

Ai energie gratuită peste an să prepari reţete gustoase împreună cu cei mici!

PREPARARE

Adăugaţi ingredientele pentru pâine în ordine şi amestecaţi-le în ordine în timp ce puneţi şi  făina în ploaie. Obţineţi un aluat moale, pe care-l lăsaţi deoparte.

Între timp amesteci cu mixerul untul și zahărul împreună și le pui deoparte. Se amestecă stafidele cu chips-urile de ciocolată și scorțișoara.

Îi poţi lăsa pe cei mici să mixeze sub supraveghere untul cu zahărul, va fi amuzant.

Când aluatul este gata, ciupeşte cu energie 4 piese (2 urechi și 2 picioare) de aluat de mărimea unei bile; 2 bucăți pentru mâini în jumătate cât celelalte şi  2 bucăţi pentru obraji de 25% din mărimea unei bile.

Creează un disc plat din fiecare şi pune o cantitate mică de amestec de unt și 1 cips și 1 de stafide pe fiecare; aduceţi partea cealaltă și faceţi bile din ele, cu excepția urechilor de iepuraş. Rulează restul de aluat pe o suprafaţă presărată cu făină  şi creează un dreptunghi de 18 cm lungime şi 8 cm lăţime.

Modelarea formei de iepuraş

Imprăştie amestecul de unt cu zahăr peste aluat. Presari amestecul de stafide cu cipsurile de ciocolată peste şi aduci laturile lungi peste într-o rolă, energie Restart Energyînvelind capul în jos și marginea de jos în sus. Când modelezi capul, strânge zona gâtului ca să fie mai mică decât corpul. Se pune iepuraşul pe o foaie de copt unsă. Ciupeşte urechile şi aranjează-le cum doreşti pe cap. Obrajii sunt plasaţi în partea de jos a capului şi lipiţi cu spuma de ou şi picioarele în partea de jos tot la fel.  Am folosit alune pentru degetele de la picioare, dar poţi folosi ce îţi place.

Unge cu ou toată suprafața expusă a iepurașul și lăsă-l să crească cu energie într-un loc cald timp de 30 minute. Preîncălzeşte cuptorul la 350 de grade. Se coace 30 de minute.

Dacă se întâmplă să se desprindă o părticică în timpul coacerii le poţi lipi după răcire cu glazură.

Copiii se vor distra de minune la decorarea iepuraşului. Îl poţi decora cu bombonele colorate, glazură, cocos şi orice ingredient îţi place.