Scroll Top

Cum imi protejez familia de radiatiile emise de modemul WiFi?

modemul wifi

Modemul WiFi emite radiatii?

Modemul WiFi, routerele wireless, sistemele bluetooth si altele asemanatoare dau radiatii electromagnetice la frecventa joasa gigahertz. Am devenit atat de atasati de tehnologie, o utilizăm zi de zi, ba în mall, ba pe stradă, ba in taxi, ba in statie asteptand autobuzul. Suntem atrasi de hotspot-uri gratuite, ne conectam, ne conectăm si uitam.

Da, uitam ca, de fapt, intrega facilitate oferită are un pret. Care este pretul? Pretul poate fi sanatatea noastra, a familiei, a celor dragi noua.

Trebuie sa fim mai bine informati si sa ne protejam mult mai bine, sa prevenim anumite afectiuni si sa incercam sa traim sanatos.

Nivelul de radiatii este o sursa foarte periculoasa pentru oameni. Complici la acest aspect sunt mai multi factori, precum:

  • Daca nu inchizi modemul WiFi pe timp de noapte, ramai expus 24h/7
  • La fel cum semnalul WiFi trece prin peretii casei, si radiatiile electromagnetice sunt in aceeasi categorie
  • De retinut este ca nu esti expus doar la radiatiile propriului modem WiFi, ci si la al vecinilor, celor din apropiere. Este identic cu acea cautare realizata de laptop sau telefon pentru a gasi puncte de conexiune Wireless
  • Tot mai multi cercetatori si oameni de stiinta descopera efectele lor negative asupra sanatatii

Pornind de la curiozitatea multora: poate modemul WiFi sa cauzeze probleme de sanatate?

Gary Larson, Director Medical la Procure Proton Therapy Center, afirma cu incredere ca sistemul wireless opereaza de la 2 la 5 GHz, ca parte a  portiunii de microunde a spectrului electromagnetic. De altfel, ar fi aceeasi frecventa la care opereaza si telefoanele mobile.

Acestea sunt unde radio, nu foarte diferite de cele utilizate pentru difuzarea programelor de televiziune, doar că mult mai puternice.

Medicul a tratat pacienti cu cancer de peste 30 de ani si este familiarizat cu fiecare element cancerigen pentru om. Luand in considerare faptul ca in ultimii 20 de ani, utilizarea telefonului mobil a devenit foarte comuna si ca, pana atunci, incidenta tumorilor pe creier era joasa, ne indica faptul ca atat modemul WiFi, cat si telefoanele, ne pot afecta sanatatea.

Protejeaza-ti familia acum

Este lesne de inteles ca nu poti scapa complet de efectele WiFi, chiar daca deconectezi total modemul wireless, tot vei fi expus la locul de munca, pe strada si in locuinta proprie, de la vecini.  

Te poti proteja cu o serie de recomandari eficiente precum:

  1. Cumpara un modem cu radiatii reduse.
  2. Foloseste un cablu de internet potrivit. Stii ca acel cablu care se conecteaza la router este de diferite calitati? Sunt de 5, 6, 7. Se recomanda utlizarea a unuia macar de Cat 6a SSTP.
  3. Dezactiveaza functia wireless pe toate dispozitivele: desktop, laptop, iPod Touch, iPad, tabletă si imprimante, proiectoare si orice altceva care  are capacitatea Wi-Fi.
  4. Inlocuieste dispozitivele wireless: mouse, tastatura, imprimanta, scaner si altele cu cele care au cablu.
  5. Expunerea la radiații scade odata cu distanta, deci poti plasa modemul WiFi la 100 m de tine si sa nu se situeze un router langa peretele dormitorului.
  6. Inchide wireless-ul pe timp de noapte.

Restart Energy se gandeste la sanatatea familiei tale

Speram ca iti vor fi de folos aceste informatii si recomandari, atat tie, cat si familiei tale, si ca vei reusi sa reduci radiatiile WiFi, ca sa te bucuri de o viata lipsita de afectiuni si stari negative. Si daca tot esti la capitolul schimbari, poate e timpul sa iei in calcul si un alt furnizor de energie electrica si gaze naturale.

Restart Energy furnizeaza energie electrica si gaz consumatorilor casnici din Romania, in toate zonele de distributie. Esti curios daca avem sediu in orasul tau? Avem peste 230 de locatii in tara, asa ca poti verifica unde ne gasesti chiar aici.

Experienta de peste 8 ani ne ofera libertatea sa iti oferim cele mai bune abonamente la energie si gaz, care indeplinesc cu succes nevoile locuintei tale.

Suntem o echipa de specialisti tanara si unită, care iti sta la dispozitie pentru a te consilia la orice ora si sa iti ofere cele mai bune solutii de furnizare energie electrica si gaz natural.

Daca te gandesti sa faci un pas spre consumul de energie regenerabila si sa iti reduci factura la utilitati, incepe prin a cere o oferta personalizata de la unul dintre consultantii Restart Energy. Iti raspundem rapid si te ajutam sa primesti cea mai ieftina energie activa de pe piata.

Related Posts