Scroll Top

5 metode de economisire a energiei electrice

redu-costurile-facturii-energie

5 metode inedite prin care reduci consumul de energie electrica

Tot mai mulţi oameni sunt înclinaţi să găsească metode revoluţionare pentru a economisi energie electrică şi să obţii o factură mai mică. Am dezvoltat un mică cercetare online şi am aflat câteva modalităţi numai bune de pus în practică, pe care dorim să ţi le transmitem.

Crezi că poţi consuma mai puţin?

Răspunsul e categoric: Da.

Porneşte la drum cu soare în suflet, cât şi în casa ta. Foloseşte la maxim beneficiile solare pentru organism şi pentru locuinţă. Simplu, laşi să intre în camere cât mai multă lumină şi astfel tai din utlizarea luminii artificiale, şi ajuţi la menţinerea căldurii.

Foloseşti aer condiţionat? Atunci următorul sfat este perfect pentru tine. Optează să îi faci o întreţinere uşoară sistemului, cum ar fi înlocuirea sau curăţarea filtrelor de aer. Acest minim pas îţi poate aduce o reducere a consumului de energie electrica pentru sistemul de răcire cu până la 15 %. De altfel, începutul de primăvară te poate ajuta să-ţi reaminteşti că trebuie să verifici bobina vaporizatorului,  ce ar trebui să fie curățată în fiecare an, pentru a te asigura că sistemul funcționează la cele mai performate niveluri.

Instalează în casă un termostat, ce te ajută să măsori frecvent temperatura camerei, să poţi seta nivelul de încălzire. Spre exemplu, în zilele calde, dacă setezi un termostat programabil atunci când nu eşti acasă te va ajuta să reduci costurile de energie cu aproximativ 10%.

Becuri ce consumă mai puţina energie electrica

Încearcă pe cât posibil să cumperi becuri economice cu LED. Deşi, pot costa mai mult la început, investiţia va fi amortizată.  Acestea vor folosi doar 25% din energia consumată în mod tradiţional şi au o durată de viaţă cu până la 12 ori mai mare. Acestea oferă o lumină mai clară şi puternică. Este bine să ştii că doar un procent de 10% din energia consumată de un bec normal va genera lumină, restul doar va încălzi becul.  De reţinut că becurile cu led sunt în topul clasamentului,  cu până la 50.000 de ore faţă de cele fluorescente şi de peste 50 de ori mai mult faţă de cele incandescente.

O ultimă metodă pentru astăzi are în vedere etanşarea conductelor. Deşi pare incredibil, se pierde aer prin conducte şi acest fapt conduce către costuri mari la electricitate.

Conducte de etanșare. Pierderea de aer prin conducte poate duce la costuri ridicate de electricitate, reprezentand aproape 30% din consumul de energie al unui sistem de răcire. Prin etanșarea şi izolarea conductelor vei parcurge un drum sigur către reducerea consumului de curent.

 Reduci costurile la energie electrica cu Restart

Pentru că ne dorim ce este mai performant pentru societatea românească, pentru tine, familia ta şi cu siguranță pentru firma ta, am dezvoltat o ofertă la energie ca tu să economiseşti. Restart Energy este compania cu cea mai mare creştere în România şi pe lângă faptul că te ajută să reduci facturile cu până la 20%, îţi oferă şansa să consumi energie din surse regenerabile, naturale.

Te invităm să ne cunoşti mai bine şi să schimbi furnizorul de energie şi gaz în cunoştinţă de cauză.

Calculează acum economia

 

 

Related Posts