Alege oferta noastră la ENERGIE ELECTRICA: ordinul pentru simplificarea procesului de schimbare a furnizorului

cel mai bun pret la electricitate

Daca nu ai schimbat furnizorul de electricitate pana acum, nu este cazul sa disperi. O noua decizie emisa de Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie (ANRE) informeaza ca furnizorii de ultima instanta au timp pana la data de 30 iunie 2021 pentru a le oferi cel mai bun pret la electricitate clientilor care inca nu au schimbat furnizorul. 

Ce inseamna asta pentru romanii care nu au schimbat furnizorul?

Decizia luata in cadrul sedintei ANRE de miercuri, 20 ianuarie, dispune ca romanii care nu au schimbat inca furnizorul de energie pot face asta printr-un procedeu simplificat pana la data de 30 iunie. Pana atunci, actualul furnizor este obligat de decizia curenta sa le ofere consumatorilor casnici cel mai bun pret la electricitate fara abonament si fara vreo obligatie. De asemenea, furnizorul actual este obligat prin aceasta decizie sa ofere o reducere substantiala clientilor, care sa acopere diferenta dintre cea mai mica oferta de pe piata si oferta de serviciu universal aplicabila in prima jumatate a anului 2021.

Totodata, ANRE simplifica procedeul de schimbare a furnizorului de energie. Astfel, furnizorul actual este obligat sa transmita cu fiecare factura emisa inainte de data de 30 iunie 2021 un formular de selectie cu oferta concurentiala, astfel informand consumatorii si ajutandu-i sa ia o decizie. Clientul poate apoi alege chiar din acest formular noul furnizor de energie si are obligatia de a completa formularul si de a-l transmite furnizorului.

Atentie: formularul completat si semnat de catre client reprezinta acordul sau legal in vederea schimbarii furnizorului. 

Odata ce noul furnizor a primit formularul, acesta va duce la bun sfarsit restul procedeului legal de schimbare a furnizorului si va transmite clientului o copie a contractului in termen de 5 zile lucratoare.

Cum te poti bucura de cel mai bun pret la electricitate?

Multumita acestei decizii ANRE, schimbarea furnizorului a devenit mai simpla ca niciodata, insa multi romani au ramas nelamuriti – cum alegi furnizorul potrivit, care sa-ti permita sa te bucuri de cel mai bun pret la electricitate?

Pasul 1. Informeaza-te. Chiar daca formularul transmis de furnizor te ajuta sa alegi, ar fi bine sa-ti faci singur temele si sa te informezi in privinta celor mai buni furnizori de pe piata. Doar pentru ca furnizorul e obligat sa-ti dea cea mai buna oferta pe care o are, asta nu inseamna ca e si cea mai buna oferta de pe piata. 

Stiai ca? In prezent, Restart Energy se afla in Top 3 al celor mai buni furnizori de electricitate din Romania, ocupand locul 1 in mai multe judete.

Pasul 2. Gaseste cea mai buna oferta. Odata ce ai identificat furnizorul potrivit pentru tine, cerceteaza-le oferta pana o gasesti pe cea mai buna. 

La Restart Energy, poti sa alegi dintre numeroase abonamente. Poti alege intre un abonament fix sau flexibil. Poti alege o oferta de energie si gaz care sa cuprinda si furnizarea gazelor si care sa-ti permita sa economisesti, pe termen lung. Te ajutam sa alegi oferta cu adevarat potrivita casei tale.

Pasul 3. Actioneaza. Nu lasa pe maine ce poti face azi, ne spune o veche vorba din popor. Chiar daca legal, ai timp pana in iunie sa-ti schimbi furnizorul, de ce sa astepti? De ce sa nu te bucuri de cel mai mic pret la electricitate chiar de maine?

Related Posts