Cerere de incheiere contract de furnizare energie si gaz

cerere de incheiere contract de furnizare energie si gaz
Cerere de incheiere contract de furnizare energie si gaz

Te-ai intrebat vreodata cum arata o cerere de incheiere contract de furnizare energie si gaz? Adevarul e ca daca ai avut vreodata nevoie sa-ti schimbi furnizorul, atunci foarte probabil ca da. De ce? Pentru ca ai nevoie de o cerere de incheiere ca sa poti rezilia contractul cu actualul furnizor, bineinteles! Doar ca… lucrurile s-au mai schimbat intre timp, iar procedeul de schimbare furnizor  s-a simplificat astfel incat compania de furnizare se ocupa de tot ce tine de birocratie,  iar tu trebuie doar sa semnezi.

Totusi, in acest articol, ne-am propus sa vorbim pe larg despre ce inseamna aceasta cerere incheiere contract persoana fizica. Iti vom explica cum arata si tot ce trebuie sa stii.

 • In primul rand, cine se ocupa de o cerere de incheiere contract de furnizare energie si gaz?

Am ramas obisnuiti cu muntii de hartoage si birocratie de pe timpuri. Si sincer, si putin traumatizati. Dar sa stii ca o cerere incheiere contract de furnizare gaze naturale nu trebuie sa-ti dea atatea batai de cap. Nu e nevoie sa stai ore intregi la coada sau sa cauti vreun ghiseu obscur te miri pe unde. 

De fapt, atunci cand vrei sa schimbi furnizorul si ai nevoie de o cerere incheiere contract furnizare energie electrica, nici macar nu e necesar sa te ridici de pe scaun.

De ce? 

Pentru ca la Restart Energy, iti punem totul la dispozitie online. Hai ca-ti spunem mai jos ce si cum. Aici, voiam doar sa stabilim cine se ocupa de o cerere de incheiere contract de furnizare energie si gaz.

Raspunsul este… noul furnizor. 

Noi iti trimitem un model cerere pentru incheiere contract de furnizare energie electrica, completata impreuna cu notificarea de schimbare a furnizorului si contractul in sine. Ceea ce tu trebuie sa faci este doar sa le semnezi.

 • Cum arata o cerere incheiere contract in piata libera?

O cerere de incheiere contract de furinzare energie si gaz este practic o hartie clara prin care tu, consumatorul, iti exprimi in scris dorinta de a incheia un contract cu noul furnizor. Este vorba de acelasi tip de cerere pentru furnizarea energiei electrice, cat si pentru furnizarea gazelor naturale. Deci vom vorbi despre cum arata un model de cerere de incheiere a contractului de furnizare a energiei electrice client casnic. 

In cererea de incheiere contract, tu practic declari cateva lucruri, anume ca:

 • ai fost informat de noul furnizor asupra conditiilor contractuale, si asupra drepturilor si obligatilor tale, ca si consumator;
 • soliciti incheierea unui contract de furnizare a energiei, a gazului sau a amandurora (specificand si tipul de abonament ales); 
 • confirmi adresa, precum si datele personale de contact (cum ar fi numarul de telefon, adresa de e-mail, etc);

Si desi aceasta cerere de incheiere a contractului de furnizare a energiei electrice poate varia putin, in functie de furnizorul ales, cam asa va arata ea la baza. Este vorba de o hartie foarte simpla si generala, iar ea va fi completata de catre furnizorul de energie pe care l-ai ales. Tu va trebui doar sa o semnezi.

 • Ce date personale apar intr-o cerere incheiere contract?

Despre ce informatii este vorba? Ai nevoie de vreun act in plus pentru completarea cererii?

Doar de buletin! 

Intr-o cerere incheiere contract piata libera, vor aparea urmatoarele informatii:

 • Adresa completa;
 • Adresa locului de consum (in cazul in care aceasta difera de adresa ta din buletin);
 • Seria si numarul cartii de identitate;
 • Numarul de telefon;
 • Adresa de e-mail.

Si gata! Chiar si numele il completam noi, asa ca tu nu trebuie decat sa furnizezi niste informatii de baza, iar restul e rezolvat. 

 • De ce am nevoie de o cerere de incheiere contract?

Acum ca ne-am dumirit cum arata o cerere de incheiere contract de furnizare energie si gaz, haide sa vedem cum o poti obtine. Dupa cum spuneam mai devreme, aceasta cerere de incheiere contract face parte din documentele ce trebuie completate in vederea schimbarii furnizorului. 

O astfel de cerere e necesara pentru ca noi, noul furnizor, trebuie sa putem arata ca am intocmit contractul in concordanta cu dorintele tale. Sigur, tu ne-ai cerut printr-una din metodele de mai jos sa-ti schimbi furnizorul. Iar aceasta cerere pur si simplu atesta acest fapt din punct de vedere legal. 

 • Cum iti poti schimba furnizorul?

Deci am vazut ca ai nevoie de o cerere încheiere contract de furnizare a energiei electrice pentru a-ti putea schimba furnizorul. La fel stau lucrurile si pentru gaze naturale. Vestea buna este ca ne ocupam noi de toate documentele necesare dupa ce ne trimiti fotografiile a doar 3 documente: actul de spatiu, buletinul si ultima factura. Dar cum te poti bucura tu de aceasta schimbare? 

Din nou, am ramas cu o impresie invechita de cozi lungi si interminabile, asteptari si plictiseala. Dar in 2021, schimbarea furnizorului este cat se poate de usoara.

La Restart Energy, ne-am axat pe simplificarea procedeului de schimbare a furnizorului. Am eliminat cozile, ghiseele si orice tip de dificultate. Astfel ca daca tu maine te decizi sa-ti schimbi furnizorul, nu dureaza decat 15 minute. Iar noi, noi promitem sa-ti raspundem in timp util si sa-ti furnizam toate documentele necesare in cateva ore. 

Iti stam la dispozitie pe mai multe cai de comunicare, cum ar fi:

 • online, prin functia de Schimba Furnizorul Online de pe site-ul nostru – aici, tu ne furnizezi cateva informatii de baza, iar noi iti prezentam mai multe abonamente si te ajutam sa-l alegi pe cel potrivit tie;
 • pe chat – fie prin portalul de chat de pe site-ul nostru, fie pe una din platformele de coomunicare digitala, precum Whatsapp sau Messenger; 
 • pe e-mail – consideram ca e o metoda eficienta de a-ti prezenta in detaliu oferta Restart Energy;
 • la telefon – pentru ca stim ca uneori, e mai usor sa intelegi ce ti se ofera cand poti vorbi cu cineva pe viu. De aceea, avem intotdeauna un om la dispozitia ta, sa-ti raspunda la toate intrebarile.

Dupa ce ne contactezi prin una din metodele de mai sus, noi intocmim notificarea de schimbare furnizor, contractul, si desigur, o cerere de incheiere contract de furnizare energie si gaz, gata completata. Ti le trimitem pe e-mail, iar tu le semnezi, le scanezi/fotografiezi si ni le trimiti inapoi. De acolo, mai dureaza o zi, doua pana sunt procesate documentele, dupa care iti uram un bun-venit calduros in familia Restart!