Comparatorul de preturi ANRE, acum si pe site-ul Consiliului concurentei

comparatorul de preturi ANRE

ANRE anunta ca de acum incolo, romanilor le va fi si mai usor sa compare ofertele de pe piata. Comparatorul de preturi ANRE este acum disponibil si pe site-ul Consiliului Concurentei si nu doar pe site-ul oficial ANRE. Decizia a fost luata de ANRE dupa ce comparatorul de pe propriul site a intalnit niste probleme tehnice in ultimele zile, lasand multi utilizatori nemultumiti.

Odata cu inceperea anului 2021, s-a finalizat si procesul de liberalizare a pietei de energie electrica din Romania. Datorita acestei schimbari, romanii se bucura, inca de la data de 1 ianuarie 2021, de posibilitatea de a negocia direct cu furnizorul de energie electrică și de a alege liber urmatorul furnizor.

Trecerea de la piata reglementata la piața concurentiala inseamna ca romanii au la dispozitie sase luni (pana la data de 31 iunie 2021) pentru a alege noul furnizor de energie electrica.

In vederea acestei alegeri, Autoritatea Nationala de Reglementare a Energiei (ANRE) le pune la dispozitie un comparator special de preturi. Astfel, romanii pot lua o decizie informata chiar din site-ul ANRE sau al Consiliului Concurentei. 

Cum functioneaza comparatorul de preturi ANRE?

Comparatorul de preturi ANRE este usor de folosit, acesta constand practic dintr-un formular ce trebuie completat cu urmatoarele date:

  • Tipul de client;
  • Judetul;
  • Tipul de oferta;
  • Consumul actual de energie electrica;
  • Tipul de pret dorit (flexibil/fix);

Pe langa aceste informatii, clientul poate adauga si cateva preferinte aditionale, cum ar fi modul preferat de transmitere a facturii sau frecventa citirii contorului. Apoi, utilizatorul da click pe butonul „Compara Oferte” si este redirectionat catre o noua pagina cu cele mai bune oferte pentru nevoile sale. 

Astfel, alegerea unui nou furnizor de energie electrica devine simpla si rapida pentru toti romanii.

Este, insa, comparatorul de preturi ANRE destul pentru a lua o decizie informata?

Da si nu. Desi acesta faciliteaza procesul, fara indoiala, este totusi bine sa consulti cu atentie ofertele individuale de pe site-ul furnizorului. Recomandam citirea cu atentie a beneficiilor oferite de fiecare furnizor, pentru a te asigura ca oferta de care te bucuri este aceeasi cu cea remarcata in comparator.

Calculatorul online Restart Energy, o alternativa utila

La Restart Energy, iti punem la dispozitie un calculator care sa-ti arate clar si precis oferta de care te vei bucura, un calculator pe care il poți folosi cu incredere in tandem cu comparatorul de preturi ANRE. Calculează chiar acum oferta, intr-un minut.

Astfel, ai linistea de a sti ca oferta de care te vei bucura este aceeasi cu cea vazuta pe site. La Restart Energy, avem ofertele cele mai avantajoase din punct de vedere economic, personalizate pe stilul tau unic de viata. Economisesti pana la 185 de lei pe an cu ofertele noastre de energie electrica, iar daca alegi oferta Energie+Gaz, platesti un pret cu 20% mai mic. Cu alte cuvinte, clientii care aleg oferta Energie+Gaz economisesc pana la 750 de lei pe an. 

In aceste vremuri grele, este important ca romanii sa-si limiteze deplasarile pe cat posibil, si de aceea, schimbarea furnizorului la Restart Energy se face in intregime online, din confortul propriei case.

Iti recomandam sa studiezi cu atentie ofertele de pe site, precum si cele gasite prin comparatorul de preturi ANRE. Alegerea corecta depinde de ce consideri tu ca e mai important pentru tine si casa ta.

Related Posts