Scroll Top

Energie verde pentru casa ta

energie verde pentru casa ta
Energie verde pentru casa ta

Te-ai intrebat vreodata ce poti face pentru a obtine energie verde pentru casa ta? Adevarul e ca, in secolul 21, nu poti merge prea departe fara sa auzi despre energia verde. Insa multi oameni inca nu stiu prea sigur ce inseamna. Asa ca, in aceasta saptamana, ne-am propus sa clarificam putin lucrurile. In randurile de mai jos, vorbim despre ce inseamna mai exact energia verde si iti oferim mai multe informatii legate de aceasta tema de actualitate, inclusiv cum ai putea tu sa produci energie verde. Suna interesant?Te invitam sa descoperi noutatile!

Sa incepem cu inceputul – ce este energia verde?

In general, termenul de “energie verde” este folosit pentru a vorbi despre energia provenita din surse regenerabile. Adica surse care se reincarca de la sine, intr-un timp relativ scurt, fiind astfel inepuizabile. 

De obicei, energia verde provine din surse naturale si este captata de oameni prin diverse procedee.

Bine, dar care e diferenta dintre energia verde si energia… obisnuita?

Pana nu demult, eram obisnuiti sa obtinem energie din surse, sa spunem, traditionale. O sursa importanta de energie era arderea carbunilor, spre exemplu, insa aceasta a scazut in popularitate in ani recenti. Diferenta intre acest tip de energie si energia verde este ca ea nu provine dintr-o sursa regenerabila. Arderea carbunelui depinde de zacamintele de carbuni existene in natura. Evident, acestea sunt finite, iar la un moment dat, se vor termina. Nu doar ca asta ne va pune in pericol societatea (lasandu-ne fara energie), dar va seca planeta de resurse esentiale. De aceea, se incearca tranzitia catre surse regenerabile de energie. 

De unde provine energia verde?

Energia regenerabila se poate obtine din mai multe surse naturale, cum ar fi:

  • Soarele – energia solara este generata prin celulele solare (fotovoltaice);
  • Vantul – una din cele mai “batrane” surse de energie regenerabila, cunoscuta drept energie eoliana;
  • Apa – energia apei se imparte in mai multe categorii: energia hidraulica (generata de apele curgatoare), energia mareelor (obtinuta din fluxul/refluxul marilor si oceanelor) si energia potentiala osmotica (are de-a face cu diferenta cantitatii de sare din apa de mare si apa de rau, spre exemplu);
  • Biomasa – obtinuta prin arderea chimica. Astfel obtinem biogaz, biodiesel, etc;
  • Pamant – energia obtinuta din caldura de adancime a Pamantului, cunoscuta si drept energie geotermica.

Bun, dar cum te afecteaza asta pe tine, personal?

Povestea Restart Energy: Energie verde pentru casa ta

La Restart Energy, ne propunem sa fim printre primii furnizori de energie verde pentru consumatorii romani. Astfel ca, fiecare din abonamentele la energie electrica Restart Energy include energie verde. De fiecare data cand aprinzi lumina, pe un abonament Restart, ea provine dintr-o sursa de energie regenerabila.

Macar partial. Fiecare abonament de energie electrica Restart Energy contine 57% energie dintr-o sursa regenerabila. Si poti merge chiar mai departe. Poti face tranzitia de la 57% la 100% cu doar un singur pas. 

Si da, poate ca asta nu suna a foarte mult, dar gandeste-te ca economisesti cu fiecare zi niste resurse. Resurse care vor face diferenta pentru planeta noastra. Asa ca, indiferent ce abonament alegi, deja contribui la viitorul lumii noastre. Tu alegi cat si cum. 

Proiect energie verde de care sa te bucuri chiar tu

Energia regenerabila este o problema care ne priveste pe toti. De aceea, Uniunea Europeana a dat mai multe directive in ani recenti in privinta energiei verzi. Conform acestora, e imperativ ca Romania sa treaca mai mult pe energie din surse verzi si sa lase in urma energia traditionala. 

Noi ne-am propus sa contribuim, cum putem, la acest proiect.

Si te invitam si pe tine s-o faci. Alegand un abonament de energie verde pentru casa ta, ne ajuti sa fim cu un pas mai aproape de un viitor sustenabil.

Impreuna cu clientii nostri, am economisit peste 57417925 kg de CO2, pana la ora actuala. Si nu avem de gand sa ne oprim aici. De asemenea, am furnizat peste 34294081 kWh de energie verde, pentru ca suntem ferm convinsi ca e important viitorul planetei noastre. 

Devino si tu prosumator cu Restart Energy! Ce face un prosumator? Un prosumator este, practic, consumatorul tau de energie electrica obisnuit. Doar ca, cu cateva adaugiri importante. Prosumatorul nu doar ca sta si consuma energie verde furnizata de noi. El si… produce!

Cu cat avem mai multi prosumatori in familia Restart, cu atat ne permitem sa instalam mai multe panouri solare. Astfel, nu doar ca reduci factura la energie, dar si contribui la viitorul verde al planetei. Efectiv, faci parte din efortul de a produce energie curata din surse regenerabile. 

Pentru a deveni prosumator, trebuie intai sa instalezi panouri solare in locul unde locuiesti sau muncesti (locatia companiei tale). Energia produsa de acele panouri o vei consuma chiar tu, eliminand astfel costul facturii de energie electrica. Nu doar atat, dar vei putea vinde, la randul tau, energie electrica injectand-o inapoi retea printr-un circuit special pregatit pentru asta. Daca planul acesta ti se pare interesant, Restart Energy it pune la dispozitie Restart Solar, un serviciu exclusiv pentru montajul de panouri electrice. Descopera mai multe detalii si gaseste planul potrivit pentru tine.

Parcurile Restart Energy pentru energie regenerabila

Viitorul verde la Restart Energy se traduce printr-o continua dezvoltare a surselor de productie a energiei regenerabile. Pe langa parcul fotovoltaic din Tara Hategului, Restart Energy a achizitionat un proiect solar cu o capacitate de 45 MW in localitatea Sarmasag, judetul Salaj. Recent, Restart a incheiat un contract pentru dezvoltarea acestui parc de energie verde, prin care va crea si numeroase locuri de munca. Parcul va produce energie inca din primul trimestru al anului 2022.

Aici, Restart Energy planuieste sa dezvolte un parc care sa produca energie regenerabila si nu numai. Acum, intr-un moment crucial pentru economia tarii noastre, Restart Energy isi propune sa:

  • Creeze 100 de locuri de munca pentru dezvoltarea parcului de energie regenerabila;
  • Ofere 15 locuri de munca permanente pentru intretinerea si operarea parcului pe termen lung.

Intr-un climat in care foarte multi romani isi fac griji si isi pun intrebari despre viitorul lor financiar, este vorba de o oportunitate de aur.

Viitorul Romaniei (si al Europei) oricum va fi verde, din necesitate. Restart Energy isi propune sa faciliteze si sa contribuie la acest viitor regenerabil. Ce zici, participi si tu?

Related Posts