Furnizori de energie electrica in 2021

furnizori de energie electrica in 2021

Traim intr-o epoca a schimbarii, un timp in care fiecare dintre noi se bucura de tot mai multe si mai multe drepturi si libertati pe zi ce trece, iar printre drepturile castigate in cadrul anului 2020 s-a numarat si dreptul de a ne alege furnizorul de energie electrica. Liberalizarea pietei de energie electrica s-a finalizat la data de 1 ianuarie 2021, asta insemnand ca tu, eu si orice alt consumator de energie electrica din Romania are dreptul sa aleaga din lunga lista de furnizori de energie electrica in 2021.

Cateva lucruri pe care trebuie sa le stii…

Inainte de a vorbi despre alegerea celor mai buni furnizori de energie electrica in 2021, am zis sa-ti punem in vedere cateva aspecte importante ale acestui proces de liberalizare.

  • Momentan, nevoile tale sunt acoperite de un furnizor de ultima instanta (FUI), care are dreptul de a-ti furniza energie electrica pe o perioada limitata.
  • Poti sa te gandesti la ce furnizor vrei pana la sfarsitul lunii iunie a acestui an (mai exact pana la data de 31 iunie 2021) si trebuie, conform ANRE, sa-ti alegi noul furnizor cu ajutorul FUI pana atunci.
  • Procedeul de schimbare a furnizorului de energie electrica este cat se poate de simplu si se realizeaza in doar cateva minute, chiar de la tine de acasa – nu mai e nevoie sa stai ore lungi la ghiseu!
  • Ai de unde alege. Din fericire, exista multi furnizori de incredere pe piata energiei electrice din Romania, asa ca alegerea depinde doar de tine.

Furnizori de energie electrica in 2021 – cum alegem?

Bun, acum ca am trecut in revista aceste cateva lucruri, haide sa vorbim putin despre cum alegi furnizorul ideal de energie electrica in aceste luni. Cum spuneam adineauri, alegerea este imensa, ai la dispozitie oferte de toate tipurile si felurile, dar dupa cum stim cu totii, uneori prea multe optiuni ne fac alegerea dificila. La ce ar trebui sa fii atent:

1. Modalitatea de plata ar trebui sa conteze.

E important ca tu, clientul, sa te bucuri de cat mai multe modalitati de plata a facturii, de aceea te incurajam sa cauti furnizorul care sa ti le ofere. Internet banking, debit direct, automat PayPoint – astea sunt doar cateva din optiunile de plata din prezent.

La Restart Energy, iti oferim zeci de modalitati de plata: online, prin intermediul site-ului, prin punctele PayPoint, ZebraPay, Orange Money, precum si fizic, la peste 540 de sedii BCR, sau prin transfer bancar prin ING.

2. Accesul usor la ordinea zilei.

Traim in epoca Internetului si de aceea, ni se pare normal sa avem acces instant si usor la datele noastre de client. Nu ar trebui sa treci prin tot felul de chinuri cu Serviciul Relatii Clienti pentru a-ti putea accesa contul – de aceea, iti recomandam sa cauti un furnizor care iti pune totul la dispozitie online.

3. Oferte cat mai clare.

E de bun simt sa ti se expuna clar detaliile unei oferte. Daca e nevoie sa suni, noi spunem ca deja e prea complicat, iar un furnizor ar trebui sa-ti puna la dispozitie oferte clare de energie, pe intelesul tuturor.

Pe piata, vei intalni numerosi furnizori de energie electrica in 2021, dar alegerea ta va depinde, credem noi, de ce conteaza cel mai mult pentru tine. Vei stii ca ai ajuns la furnizorul pe care il cautai atunci cand poti vedea cu adevarat cele mai multe beneficii direct si clar prezentate inaintea ta. Le-ai desoperit deja? Actioneaza si bucura-te de ele!