Scroll Top

Pretul gazului natural pentru familia si casa ta

pretul gazului natural
Pretul gazului natural pentru familia si casa ta

Ai idee care este pretul gazului natural in 2021? Majoritatea oamenilor nu stiu, chiar daca platesc factura la gaze in fiecare luna. De ce? Pentru ca majoritatea oamenilor au o idee mistificata cum ca facturile sunt ceva foarte complex. Nu stim ce platim, cum platim – parca totul e un mister.

Dar noi nu credem ca ar trebui sa fie. E vorba doar de o factura banala, ce poate fi atat de complicat? Asa ca, haide sa vorbim putin despre pret gaze naturale 2021 si ce trebuie sa stii tu despre acesta!

Care este pretul gazului natural?

In primul si-n primul rand, depinde de furnizorul ales de gaze naturale. Fiecare furnizor iti ofera un alt pret. Si chiar daca el ofera cel mai bun pret posibil pentru el, asta nu inseamna ca e si cel mai bun pret de pe piata. De aceea, e de datoria ta sa te documentezi putin inainte de a semna contractul pe gaze naturale.

In acest articol, vom discuta pretul gazului natural, dar ca sa facem asta, trebuie mai intai sa discutam despre liberalizarea pietei.

Liberalizare pret gaze – ce trebuie sa stii tu despre asta?

Poate ai vazut prin presa anul trecut ca se tot vorbea despre liberalizarea pietei de gaze naturale. Poate ca te-ai si intrebat ce inseamna, dar n-ai avut rabdare sa afli mai multe. Hai ca-ti explicam noi.

Liberalizarea pietei de gaze naturale a inceput, in idee, acum foarte multi ani. Ea a fost initiata de niste directive europene convenite acum mult timp, care urmau sa faca piata una mai cinstita. 

Vezi tu, pe timpuri, distribuitorul de gaze naturale obisnuia sa fie unul si acelasi cu furnizorul lor. Avea, cu alte cuvinte, monopol asupra pietei si asupra pretului, iar asta nu era prea bine pentru consumator.

Dupa un procedeu complex si laborios, piata de gaza naturale din Romania s-a liberalizat la data de 1 iulie 2020. Adica acum, tu (consumatorul) poti alege din mai multe oferte de furnizori si poti gasi cel mai bun pret pentru tine. Nu suna rau, nu-i asa?

Dar desigur, desi liberalizarea ti-a dat mai multa optiune de alegere, dar responsabilitatea de a alege este acum la tine. Pentru ca acum, e de datoria ta sa te documentezi si sa gasesti cea mai buna oferta pentru tine si familia ta.

Pret gaze naturale – cum alegem furnizorul?

Dupa cum spuneam, e nevoie de putina documentare, dar nu prea ajuta sa cauti care e pretul la gaz in 2021, sau orice alta intrebare de genul. De ce? Pentru ca pretul depinde de furnizor, dupa cum iti spuneam.

Asa ca mult mai util pentru tine ar fi sa utilizezi un comparator de oferte, in functie de consumul tipic al locuintei tale.

Cum merge treaba asta?

Sa luam, spre exemplu, comparatorul de oferte de la Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei. Acest comparator preturi gaze de la ANRE ne ajuta sa determinam oferta cea mai buna pentru noi in doar cativa pasi simpli.

Pur si simplu introduci cateva informatii de baza, cum ar fi judetul si localitatea, tipul de client si consumul mediu lunar, iar compataroul iti afiseaza mai multe oferte. In funcite de parametrii setati de tine, ele pot fi mai generale sau exact ce vrei tu. 

Cu ajutorul comparatorului de oferte, poti gasi furnizorul de gaze naturale ideal pentru tine in doar cateva momente.

Calculator preturi gaze Restart Energy

Nu ca vrem sa ne laudam, dar avem si noi un calculator de preturi Restart Energy. Cum merge asta? Cat se poate de simplu, deoarece tu trebuie sa ne dai doar cateva informatii simple:

  • Localitatea – in Romania, pretul la energie si gaze naturale difera in functie de zona tarii in care se afla locul de consum;
  • Tipul de oferta dorit – poti alege un contract simplu de gaze naturale, sau unul care combina furnizarea gazelor cu furnizarea energiei (si te ajuta sa economisesti!);
  • Consumul lunar estimativ – poti afla asta din factura actuala de gaze naturale, sau poti alege tipul de locuinta si te ajutam noi cu restul.

Cum afli consumul lunar estimativ?  Nimic mai simplu. Depinde doar de suprafata locului de consum. De exemplu, un apartament de 2 camere de 55 m2 va consuma, in medie, 1.5 MWh de gaz natural. In acelasi timp, o garsoniera de 20 m2 va consuma doar 0.5 MWh.

Ofertele Restart Energy – cum economisesti la pretul gazului natural?

E normal sa vrei sa platesti cat mai putin cand vine factura la sfarsitul lunii. Iar cu ajutorul ofertelor Restart Energy, nu e nimic mai usor. Asa ca haide sa vorbim putin despre cum poti economisi la pretul gazului natural in 2021.

Optiunea Recomanda Prieteni

Credem ca e normal, atunci cand gasesti ceva bun, sa vrei sa-l impartasesti cu prietenii. Astfel ca, daca esti multumit de oferta Restart Energy, de ce sa nu inviti si un prieten si sa economisesti?

Pentru fiecare prieten care incheie contract cu noi, noi te rasplatim cu 50 kWh cadou la urmatoarea factura. Adica tu vei plati mai putin daca prietenul recomandat de tine devine si el client Restart. Fain, nu?

Parteneriat Glovo

Pentru ca cine nu e fan Glovo, nu-i asa? Si probabil ca stii deja ca prin Glovo nu-ti iei neaparat mancare, ci si alte lucruri necesare casei tale. Anume gaze naturale! Chiar din meniul aplicatiei, poti achizitiona vouchere de reducere la factura de energie si gaze naturale la preturi avantajoase. Astfel ca atunci cand vine factura, tu vei plati mai putin. Si cine stie, poate iei si o pizza cu banutii ramasi!

Cum gasesti pretul bun la gaz pentru tine?

Pretul gazului natural variaza mult, asa ca n-o sa-ti spunem noi care e “pretul bun” pentru ca nu credem ca exista asa ceva. La Restart Energy, credem ca exista doar oferta potrivita pentru tine si familia ta. Iar ca s-o gasesti pe aceea, trebuie sa sapi putin.

Dar crede-ne, va merita atunci cand gasesti furnizorul potrivit, deoarece acesta te va scuti de multe batai de cap de-a lungul anilor. Asa ca tot ce-ti putem dori este spor si sa gasesti pretul gazului natural potrivit repede!