Verificarea instalatiei de gaze. De ce este importanta?

verificarea instalatiei de gaze

Gazele naturale reprezinta cea mai putin poluanta sursa de energie fosila. Sunt foarte fiabile, usor de folosit si sunt absolut necesare in viata noastra. Dar, bineinteles, ca in cazul oricarei surse de energie, exista anumite pericole atunci cand gazul nu este folosit corespunzator. Pe langa scurgeri, pot exista nenumarate alte defectiuni ce pot fi extrem de periculoase. Verificarea instalatiei de gaze se efectueaza o data la doi ani, este un proces extrem de simpul si poate salva vieti.

Pentru a uita de grija verificarii instalatiei, opteaza pentru un abonament Restart Energy la Gaz. La acest abonament poti adauga un serviciu de verificare a instalatiei de gaze sau de verificare a centralei tale pe gaz. Astfel vei scapa de grija firmelor care fac verificari si revizii, nu vei plati nimic in plus atunci cand va trebui efectuata revizia si nu vei depasi termenul limita pentru acestea.

Sunt gazele naturale sigure?

Raspunsul este da, atunci cand sunt folosite cum trebuie. Totusi, gazul natural este un produs inflamabil. O scurgere de gaze in casa ta poate cauza un incendiu, iar inhalarea acestora poate cauza probleme de sanatate. Alegand un abonament cu serviciul de verificare a instalatiei inclus poti scapa de aceste griji.

Cum imi dau seama daca am probleme la instalatia de gaz?

Sunt cateva semne care te ajuta sa-ti dai seama daca exista scurgeri de gaze in casa ta:

  • consum mai mare de gaz decat de obicei
  • simptome resimtite de toti membrii familiei (oboseala, dureri de cap)
  • plante ofilite
  • un sunet de tip suierat

Cum pot preveni aceste scurgeri?

In principiu, poti contacta firme care se ocupa special cu verificarea instalatiei de gaze. Firmele trebuie sa dispuna de o autorizatie pentru a efectua lucrari si pentru a sesiza probleme la instalatia de gaze. Asigura-te ca detin toate autorizatiile la zi!

La abonamentele Restart la Gaz poti opta pentru optiunea ce include verificarea instalatiei de gaze si a centralei tale. Este mult mai simplu, verificarile se executa periodic, colaboram doar cu firme autorizate si uiti de grija defectiunilor la instalatia de gaz! Nu vei mai intarzia cu verificarile si vei fi intotdeauna in siguranta, ceea ce este cel mai important!

Pe langa aceasta optiune, pentru extra siguranta, poti opta pentru folosirea aparatelor de detectare a monoxidului de carbon. Desi acestea nu pot detecta scurgerile de gaz, ele pot sesiza arderile defectuoase ale acestuia. In acest caz, exista o problema la centrala ta pe gaz.

Ce sa fac daca simt miros de gaz?

Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l stii este cum sa opresti gazele in locuinta ta. Astfel, la cele mai mici semne ale scurgerilor, vei putea actiona in consecinta. Daca problema este mare, nu ezita sa suni la 112, dupa ce ai inchis robinetul de la teava de gaze care iti alimenteaza locuinta.

Asculta sfaturile pe care ti le-am dat si protejeaza-ti intreaga familie.

Si nu uita! Daca alegi unul dintre abonamentele Restart la Gaz, poti adauga optiunea de verificare periodica a instalatiei de gaz si a centralei. Astfel vei scapa de grija verificarilor si de serviciile scumpe si nesigure ale firmelor de revizie.

Ai grija de tine!