Scroll Top

Gaz natural: Cum ne aparăm de posibile pericole ?

gaz natural ieftin

Stii cu adevarat la ce pericol te expui cand folosesti gaz natural? La o primă vedere, totul este chiar simplu. Îţi iei un aragaz, îl aduci acasă şi constati că trebuie sa il montezi la instalaţia de gaz. Cum facem asta?

FOARTE IMPORTANT!  Să nu il montezi tu, ci apelezi la un instalator autorizat de compania de distribuţie a gazelor naturale. Acesta are autoritatea să efectueze o operaţiune cu implicaţii majore asupra securităţii locatarilor.  Interventii Restart Assist in casa ta, chiar aici: //restartenergy.ro/serviciul-de-interventie-restart-assist/

 

Ce trebuie să reții?

  • Racordul de gaz pe care îl cumperi pentru branşare este de mai multe tipuri.  Cele mai performante sunt cele metalice. Există racorduri flexibile pentru gaz din alamă sau din inox, complet metalice, extensibile, a căror parte ondulată este fabricată din tablă de oţel inoxidabil cu o grosime minimă de 0,2 mm.
  • Racordurile flexibile au lungimi variate (în varianta extensibilă – nu mai mult de 2 m), fiind disponibile cu diametre de 1/2“ sau 3/4“. Se recomandă etanşarea cu garnituri din cauciuc, rezistente la acţiunea gazului natural. Durată medie de viaţă este de 10 ani.
  • Racordul achizitionat trebuie să fie atestat tehnic pentru utilizarea în instalaţiile de gaz natural. Pe piaţă există o serie de racorduri de slabă calitate, care nu sunt omologate pe piaţa românească şi care nu au nicio garanţie privind buna lor funcţionare în timp.
  • Verifică atent termenul de garanţie şi data de fabricaţie.
  • In general termenul de garanţie este de 12 luni. 

    Cand expira, trebuie inlocuit. Deci, verifică la propriul aragaz dacă această perioadă este in termen şi daca e expirat, inlocuieste racordul flexibil.

gaz natural ieftin

ISU ne recomandă urmatoarele:

  • Nu verifica etanșeitatea instalaţiei de gaze cu flacără deschisă, aceasta poate duce la accidentări grave;
  • În cazul în care sesizezi scăpări de gaze, aeriseste încăperile prin deschiderea ferestrelor, nu aprinde focul sau nu acţiona niciun mijloc sau instalaţie electrică. Întrerupe alimentarea cu gaz şi anunţaţi de urgenţă firmele specializate de intervenţie
  • La aprinderea arzătoarelor pe gaz utilizeaza principiul gaz pe flacara.

 

Restart Energy este alături de tine în fiecare etapă, de la informare, prevenire și ajutor pentru interventii la gaz si energie in locuinta !

 

Related Posts