INSTIINTARE – Clienti casnici Restart Energy de gaze naturale

info-875871_640

S.C.  RESTART ENERGY ONE  S.R.L.

DEPARTAMENTUL DE FURNIZARE GAZE NATURALE

6622/29.03.2017

INSTIINTARE,

Clienti finali casnici de gaze naturale,

Stimati Clienti,

 

Prin prezenta va informam despre intrarea in vigoare incepand cu 01 aprilie 2017 a OUG 64/2016 pentru modificarea și completarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale nr. 123/2012 conform careia producatorii interni de gaze naturale nu mai au obligatia “sa puna cu prioritate la dispozitia furnizorilor cantitatile de gaze naturale rezultate din activitatea de productie, necesare acoperirii consumului clientilor casnici, inclusiv cantitatile destinate producatorilor de energie termica, numai pentru cantitatile de gaze naturale utilizate la producerea de energie termica in centralele de cogenerare si in centralele termice destinate consumului populatiei”.

Consecinta directa este faptul ca pretul cu care producatorii interni vor livra gazele naturale destinate acestui segment de piata, nu va mai fi reglementat printr-un act normativ.

Incepand cu data de 1 aprilie 2017, gazele naturale destinate consumului curent/inmagazinarii, pentru segmentul de piata CCR/CCE (consumatori casnici din piata reglementata/eligibili ) se vor achizitiona prin contracte incheiate bilateral sau prin intermediul platformelor bursiere, la preturi negociate.

Ca efect al ordonantei mentionate mai sus, va aducem la cunostinta ca incepand din 01 aprilie 2017 pretul gazului natural fara servicii si T.V.A. practicat de societatea noastra pentru consumatorii finali casnici va fi de 87 Lei/MWh.

 

 

Director Departament Furnizare Gaze Naturale

 

Ing.Iriza Marian Voinea