Scroll Top

Scurgeri de gaz natural? Află cum le detectezi

furnizare-gaz-natural

Scurgeri de gaz natural? Află cum le detectezi

 

Contrar aparenţelor sunt foarte multe cazuri grave ce au pus în pericol viaţa oamenilor chiar în interiorul casei şi au în vedere scurgerile de gaz natural. Optează să îţi aperi viaţa şi să-ţi iei măsuri de precauţie din timp. Reţine câteva tehnici simple prin care previi o scurgere de gaz, o detectezi şi o opreşti.

Gazul este o sursă de energie indispensabilă la scară largă fiindcă produce cantități mari de căldură atunci când se ard cantități mici. Aşadar, scăpările de gaz cresc substanţial riscul de incendiu și explozie, deoarece se răspândește rapid și arde cu uşurinţă.

Cum afli dacă există un pericol de gaz?

Această problemă poate fi rezultatul unei aparaturi prost instalate sau o întreţinere deficitară, cât şi echipamente defecte, precum aragaz, cuptor. Dacă scapă gaz, atunci există un sigiliu sau furtun rupt. Ai grijă cu aparaturile cumpărate la mâna a doua deoarece pot fi defecte şi optează să realizezi o verificare frecventă în casă cu ajutorul unui specialist.

Sunt diferite metode prin care suspectezi o scurgere de gaz natural şi cu ajutorul simţurilor: olfactiv, vizual şi auditiv le poţi stopa. Aşadar trebuie să fii atent dacă auzi un sunet neobișnuit, cum ar fi un şuierat, fluierat în apropierea unui aragaz, cuptor, ţeavă sau furtun.

Foloseşte-ţi vederea să observi un buton lăsat deschis la aragaz, o conexiune deteriorată şi murdărie, apă sau moloz suflat în aer. Dacă stai la casă fii atent la un petic de iarbă uscată în curte într-o zonă frecvent umedă, cât şi un mic incendiu sau explozie în apropierea unei conducte de gaz. Dacă recent a avut loc un cutremur, incediu în zonă, inundaţie sau alt tip de dezastru verifică atent conductele expuse.

Cu ajutorul mirosului vezi dacă simţi acel odor specific gazelor naturale, de multe ori descris ca un miros de sulf. Deşi este o metodă bună de detecţie a unei scurgeri de gaz natural, pot exista anumite situaţii care îl scot din schemă. Acestea pot fi: incapacitatea de moment de a distinge un miros după expunerea prelungită la el, eşti răcit sau ai probleme cu acest simţ: alergie, probleme cu sinusurile. De altfel, mirosul poate fi mascat de altele mai puternice şi ai o incapacitate să-l distingi dacă consumi de tutun, alcool sau medicamente.

Gazul îţi poate cauza stări de rău, amețeli şi dureri de cap inexplicabile, iar simptomele disipar atunci când ieşi afară la aer.

Ce măsuri îţi iei?

Dacă ai sesizat o scurgere de gaz, atunci trebuie să iei imediat aceste măsuri: deschide ferestrele şi uşile pentru a lăsa să intre aer curat şi să se risipească gazul.  Opreşte imediat alimentarea cu gaz, de la contorul de gaz, te poţi învăţa cu această locaţie din timp ca să fii pregătit. Opreşte alimentarea cu electricitate, nu fuma, deoarece acest lucru ar putea crea o scânteie care ar putea duce la o explozie.

Evacuează imediat zona şi mergi într-o zonă sigură şi apelează un număr de urgenţă sau numărul special pentru consumatorii Restart Energy: 0800 41 00 40, 0749 225 457 şi întreaga listă aici: //restartenergy.ro/telefoane-deranjamente-retea/  sau 112.

 

Securitate, siguranţă şi promptitudine la deranjamente

Restart Energy îţi oferă preţuri mult mai mici faţă de furnizorul actual, cu până la 20% mai scăzute, eşti sigur pe furnizarea de gaz natural şi electricitate şi ai parte de cele mai performante sisteme de verificare şi înregistrare a consumului.

Convinge-te, spune şi altora şi ia-ţi măsuri de siguranţă cu privire la scurgerile de gaz natural.

 

Ofertă gaz natural Restart Energy

Related Posts