Scroll Top

Masini electrice: 40 de stații de încărcare instalate în România

masini electrice statii incarcare
Masinile electrice dezvoltă România: 40 de stații de încărcare vor fi instalate

Piața de masini electrice se extinde tot mai vigilent. România este pe harta extinderii în masă. Află detalii despre rețeaua de stații de încărcare, parteneri, planificări viitoare și statele care se vor bucura primele de transport 100% electric.

Europa centrală și de est va fi conectată de o rețea de 222 de stații încărcare rapidă și 30 ultra-rapidă pentru autovehicule electrice. România se află printre statele vizate și sunt în plan rutele principale de transport.masina electrica

 

La începutul lunii noiembrie, la Tallinn – Estonia, partenerii din cadrul consorţiului NEXT-E au semnat  în cadrul  Digital Transport Day, un acord de finanţare cu INEA (Innovation and Networks Executive Agency), care va demara construirea unei reţele de încărcare pentru autovehicule electrice în şase ţări din Europa Centrală şi de Est: România, Slovacia, Republica Cehă, Slovenia, Ungaria și Croaţia.

Un viitor al mașinilor electrice cu e-mobilitate europeană

Anul 2018 dă startul instalării stațiilor de încărcare rapidă, iar instalarea stațiilor ultra-rapide este planificată

pentru anul 2019. Este pregătirea terenului pentru noua generație de automobile electrice cu autonomie extinsă. Întregul proiect se ve termina la sfârșitul anului 2020.

NEXT-E este un proiect puternic format de 4 companii de top din cadrul sectoarelor de electricitate, petrol şi gaze naturale care au încheiat parteneriat cu producătorii de autovehicule pentru a crea o reţea interoperabilă de staţii de încărcare a mașinilor electrice.. Consorţiul este format din companiile din cadrul Grupului MOL (filialele din cele şase ţări participante), Grupului E.ON (Zapadoslovenská energetika in Slovakia, E.ON Czech Republic, E.ON Hungary, E.ON Romania), Hrvatska elektroprivreda din Croaţia, PETROL (în Slovenia şi Croaţia), precum şi Nissan şi BMW.

Cea mai mare finanţare acordată de UE Connecting Europe pentru  autovehiculele electricemasina electrica statii incarcare

Proiectul NEXT-E va primi 18,84 milioane euro ca să poată dezvolta stațiile de încărcare. În premieră vom fi părtași la călătorii pe distanțe lungi, bazate pe 100% electricitate, iar România se află printre cele sase state membre, cu legături către țările vecine.

NEXT-E este un proiect inovator a cărui realizare a presupus eforturi susținute din partea industriei și sprijin din partea Comisiei Europene. În plus, colaborarea strânsă cu alte proiecte este evidentă și subliniază impactul semnificativ pe care o are dezvoltarea rețelei de transport la nivel european. Obiectivul nostru este de a permite cetățenilor să călătorească cu vehicule alimentate alternativ în întreaga Uniune Europeană“, a declarat Herald Ruijters, Director, DG MOVE, Direcția B – Investiții, Transporturi inovatoare și durabile, Comisia Europeană.

Stațiile de încărcare pentru mașini electrice sunt aleatorii

În acest moment, staţiile de încărcare pentru autovehiculele electrice sunt răspândite aleatoriu şi prezintă risc de suprapunere sau discontinuitate.  NEXT-E s-a lansat pentru remedia această situație şi pentru a crea o reţea continuă şi eficientă din punct de vedere al costurilor.  

Acest proiect asigură interoperabilitatea către Vest şi crează o reţea complet conectată, proiectul va fi coordonat alături de alte proiecte cofinanţate de către Connecting Europe Facility (CEF), ca de exemplu ULTRA-E, EAST-E şi FAST-E.

 

Restart Energy îți dă oportunitatea să ai propria AFACERE ÎN ENERGIE – Franciza Restart Energy. 

Dacă dorești poți să ne adresezi direct întrebări despre datele de pe factură și să te bucuri de promoții prin care poți câștiga energie gratuită.

Fă un test, ia o factură, vezi cât consumi și calculează ECONOMIA:

Vezi care este cel mai bun preț kw 2017 aici – APASĂ!