Scroll Top

Masini electrice: Un trend în ascensiune sau piața de miliarde de dolari în cădere?

 Masini electrice: Un trend în ascensiune sau piața de miliarde de dolari în cădere?

În momentul actual cam orice producător de mașini s-a îndreptat către producția de masini electrice. Este un trend viral care s-a împrăștiat cu repeziciune și nu numai că-i obligă pe producătorii de mașini să-și modifice planul de afacere, ci sunt din ce în ce mai stresați căci promotorul acestui virus stapânește frâiele marketingului.masini electrice

Cine a dat start viralității? Desigur, Tesla, afacere în spatele căreia este Elon Musk, un om genial în ochii multora sau un simplu nebun pentru alții.  Multe dintre planificările sale sunt de-a dreptul utopii. Musk pariază pe diverse afaceri în care investește multe miliarde și urmărește ținte care sunt desprinse din filmele SF. În schimb, vedem clar cum automobilul electric a devenit realitate și troneaza pe acest sector.

Colonizarea planetei Marte? Hyperloopurile de sute și mii de kilometri? Cum ți se par? Niște idei trăsnite, până ce sunt transformate în pură realitate. Ce-i drept, e cam dificil de acceptat că Elon Musk va putea să le finalizeze pe toate chiar dacă își formeaza echipe indestructibile.

Popularitate dar fără profit din masini electrice?

Când construiești o afacere, de cele mai multe ori profitul este scopul final și orice antreprenor, investitor și-ar dori să-l întâlnească într-un timp scurt. Tesla pare să fie foarte confortabil cu toate statisticile. În schimb, foarte mulți producători de automobile pierd vizibil bani investind în autovehicule electrice.

stop poluareDe ce continuă toată această schimbare? Există cu siguranță anumite previziuni, una e legată de mutările giganților planetei către energie curată și dorința eliminării hidrocarburilor, efectului de seră.

Tesla nu urmărește profit? se întreabă mulți. Și apare și răspunsul: reglementarea mediului.

Mai multe țări europene, unele state din S.U.A. și, mai important, India și China, au adoptat regulamente care ar susține creșterea cererii de masini electrice în anii următori. India intenționează să meargă cu mașina electrică până în 2030. China și-a dat seama, până în 2040, de a elimina treptat motoarele cu combustie internă în autoturisme.

Cererea îi îndeamnă pe producători să spere la profit

China este evident cea mai mare piață auto din lume, urmată clar de India, așadar nu e surprinzător că producătorii de masini electrice lucrează sub lupă la onorarea unei astfel de cereri, chiar dacă astăzi nu este profitabilă.

Observatorii acestei piețe sunt sceptici, afirmând că vehiculele electricele sunt în acest moment foarte scumpe. Masele de oameni sunt atașate de acele automobile care emit gaz. Bateriile litiu-ion sunt partea cea mai costisitoare în acest moment. General Motors consumă 145$ pentru a produce un 1 kWh.  Se dezoltă pe mai multe fronturi strategii de scădere a costurilor bateriei.

Big Oil, numele dat celor 7 puteri globale din zona petrolului și gazelor: BP P.L.C, Chevron Corporation, Exxon Mobil Corporation, Royal Dutch Shell plc, Total S.A., Eni S.p.A, Phillips 66 Company se alătură extinderii masinilor electrice. Shell a pus bazele dezvoltării stațiilor inteligente de încărcare, îngrijorată de previziunile recente care spun că cererea de petrol ar putea atinge nivelul maxim până în 2024.

Energia regenerabilă este viitorul de aur al planetei?

După cum ai sesizat din acest tablou asupra masinilor electrice, energia curata va prelua un loc fruntaș în viitorul apropiat, iar companiile, antreprenorii care investesc în această zonă au numai de câștigat.

Imaginează-ți câte stații de încărcare vor exista, ce trebuie alimentate cu electricitate. Desigur, producătorii vor dori energie cât mai ieftină și vor apela la acei furnizori, producători care au oferte stabile, în baza unor argumente valabile pe termen lung.

FURNIZORUL TĂU DE ENERGIE ȘI GAZ ONLINE CU SERVICII DEDICATE

restart energyRestart Energy este furnizorul român care oferă stabilitate comunității de abonați prin încărcarea abonamentelor cu 57% energie verde.

Restart Energy ONE SA furnizează energie electrică și gaz consumatorilor finali din România, în toate zonele de distribuție. Avem sediu în orașul tău? Avem peste 230 de locații în țară, verifică zona ta, chiar aici:  //restartenergy.ro/locatii/

Experiența de peste 8 ani ne oferă libertatea să vă oferim cele mai bune abonamente la energie și gaz, care îndeplinesc cu succes nevoile dumneavoastră.

Suntem o echipă unită de specialiști care vă stă la dispoziție pentru a vă consilia la orice oră, și să ofere cele mai bune soluții de furnizare energie electrică și gaz.

Franciza Restart Energy te ajută să ai propria companie  cu 0% riscuri și 100% șanse de câștig. Află detalii, aici: //restartenergy.ro/franciza-restart/

Dă Restart Energiei Tale

Related Posts